09 Aralık 2023, 17:42 | #1 |
Kurşun Aşı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler; 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek 1 orta boy soğan 1 sivri biber 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı 2 yemek kaşığı domates salçası 2 çay kaşığı kırmızı toz biber Nane 8 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tuz Bulgur köftesi için; 1 su bardağı ince köftelik bulgur 2 yemek kaşığı irmik 2 su bardağı ılık su 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yumurta 1 çay kaşığı tuz 300~400 gr haşlanmış et Nasıl Yapılır; Bulguru ve irmiği büyük bir kaseye alıp suyu ekleyin. 15 dakika bekletin. Tuz ve salçayı ilave edip yoğurun. Un ve yumurtayı ekleyip macun kıvamına gelinceye kadar yoğurmaya devam edin. Harçtan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. İnce doğradığınız soğanları ve biberleri zeytinyağında kavurun. Salçayı ve eti de ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Sıcak suyu ilave edip kaynatın. Kaynamaya başlayınca bulgur köftelerini ekleyip arada karıştırarak 8-10 dakika pişirin. Haşlanmış mercimek ve nohutu da ekleyip pişirmeye devam edin. 10 dakika daha pişirdikten sonra tuz, biber ve naneyi serpiştirin. Sıcak servis yapın.
________________
"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|