IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By Jayus

 
 
Seçenekler Stil
Alt 09 Aralık 2023, 17:27   #1
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ege Usulü Kuzu Etli Arapsaçı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ülkemizde en çok Ege'de yetiştirilen arapsaçı, sindirim sistemini düzenlemesiyle bilinir. Sakinleştirici etkisiyle depresyon, stres ve uykusuzluk gibi sorunların giderilmesinde de kullanılır. İçeriğindeki mineraller sayesinde kalp sağlığını olumlu yönde etkiler. Genelde çorba, salata ve et yemeklerinde yer verilen bu besin, Akdeniz ülkelerinde de tüketilir. Malzemeleriniz hazırsa, kuzu etli arapsaçı tarifine başlayabiliriz.

Malzemeler;

500 g Arapsaçı
500 g kuzu kuşbaşı
1 büyük kuru soğan
60 ml sızma zeytinyağı

Terbiyesi için;

1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
Yarım limon suyu
Tuz

Nasıl Yapılır;

Kuşbaşı doğranmış kuzu etini orta ateşte zeytinyağında, etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. İri yemeklik doğranmış soğanı ilave edin.
Soğanlar kavrulunca üzerine iri doğranmış arapsaçını ekleyip biraz daha kavurun ve üzerini örtecek kadar su koyup, tuzunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
Terbiyesi için; un, yoğurt ve limon suyunu bir kaseye alın. Üzerine 1 çay bardağı su ilave ederek karıştırın.
Biraz da yemeğin suyundan ekleyerek terbiyeyi ılındırın ve yavaşça yemeğe ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Ege usulü kuzu etli Arapsaçını, ezme salata ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Ege Usulü Kuzu Etli Arapsaçının Püf Noktaları Nelerdir?

Arapsaçını temizlerken kök ve dal kısımlarını birbirinden ayırın ve bol su ile durulayın.
Dilerseniz, kuzu etini 10 dakika haşladıktan sonra kavurabilirsiniz. Bu sayede daha yumuşak bir şekilde tüketebilirsiniz.
Haşlama suyunu pilav ve makarna gibi yemeklerin içerisinde kullanabilirsiniz.
Terbiyeyi soğuk bir halde yemeğe eklerseniz, topaklanmalar oluşacaktır. Bu nedenle ılık olmasına özen gösterin.
Aroma katmak için, bir diş ezilmiş sarımsak kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Ege Usulü Kuzu Etli Arapsaçı Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan bir porsiyon etli arapsaçı, yaklaşık 95 kaloridir. Protein değeri yüksek olan bu besini, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, etsiz bir şekilde hazırlanan zeytinyağlı arapsaçı tarifini de deneyebilirsiniz.
She bunu beğendi.
________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:41.