IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 09 Ağustos 2023, 05:32   #1
Standart Harput Köfte Tarifi

1 su bardağı Hasata Köftelik Kadim® Horasan Bulguru
yarım kilo az yağlı dana kıyma
1 adet soğan
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan
1 çay kaşığı pul biber
1 avuç kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı (sosu için)
1 yemek kaşığı domates salçası (sosu için)
1 yemek kaşığı biber salçası (sosu için)
1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan (sosu için)
5 su bardağı su (sosu için)
1 çay kaşığı tuz (sosu için)
HARPUT KÖFTE NASIL YAPILIR?
1. Geniş bir tepsi içine kıyma, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve reyhan ilave edin.
2.Üstüne bir yumurta kırın.
3.Üzerine Hasata Köftelik Kadim® Horasan Bulgurunu ekleyin ve yavaşça birkaç dakika yoğurun.
4.Ayrı bir tepside küçük yuvarlaklar halinde ortasını parmağınızla basarak şekillendirin.
5.Sosu için tereyağında salçayı kavurun ve baharatlarını ilave edin. Ardından tuz ve elinizle ovalayarak reyhanı ekleyin. Baharatların kokusu çıkınca su ilave edin.
6.Kaynayan sosun içine köfteleri ilave edin.
Birkaç dakika pişirin.
7.Köfteler şiştiğinde ocağı kapatarak servis edin.
Afiyet olsun.
Püf Noktası;
Kaynatma yaparken bulgurun dağılmaması için yavaş yavaş yoğurun ve elinizi düz şekilde tutun. Böylece bulgur yumuşayacak, kıyma ile özdeşleşecektir.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:33.