IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Esrarengiz Olaylar Esrarengiz olaylara ait tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Ağustos 2021, 01:47   #1
Kayıtlı Üye
VelevKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Overtoun Köprüsü



Overtoun Köprüsü


Overtoun Köprüsü, İskoçya’nın Batı Dunbartonshire bölgesinde, Milton yakınlarında yer alıyor. Tarihi Overtoun Kalesi’ne gitmek için kullanılan bu 2 metre uzunluğundaki köprüde, farklı bir olay yaşanıyor. Hem mimari hem estetik hem de tarihi açıdan oldukça önem taşıyan köprü, sırf bu farklılığı yüzünden daha az ziyaretçi alıyor. Öyle ki köprü artık “intihar köprüsü” olarak anılıyor ve kimsenin gizemini çözmediği bu olay yüzünden köprü adını dünyada gitmesi cesaret isteyen yerler listesine yazdırıyor. Peki, bu gizemli olay ne?1950’lerde bir gün…

prünün yapımı 1859 yılına tekabül ediyor. 1950’de, yani köprü yapılıp kullanıma açıldıktan bir yıl sonra ise köprüde o değişik olay yaşanıyor. Köprüden o gün kaleye gitmek amaçlı sıradan bir ziyaretçi geçiyor. Ancak ziyaretçi yalnız değil, yanında köpeği de var. Köprüyü geçerken başlarda hiçbir sorun çıkmıyor ama köprünün tam ortasına geldiklerinde ziyaretçi, köpeğinin hareketlerinde bazı değişiklikler seziyor. Köpeğin suratı değişiyor, belli ki bir şeylere sinirleniyor. Derken ziyaretçi daha ne olduğunu anlamadan köpek sahibinin elinden kurtulup saniyeler içerisinde köprüden atlayarak intihar ediyor.

600’ü aşkın köpek aynı yerde, aynı hizada… Olay bununla da sınırlı kalmıyor. 1950’den sonra Overtoun Köprüsü’nden kim köpekle geçse köpekleri hep aynı tepkiyi vererek köprüden atlıyor. Öyle ki bugüne dek köprüden atlayan köpeklerin sayısı 600’ü buluyor. Üstelik olayın gizemini arttıran bir ayrıntı daha var 600 köpeğin, 600’ünün de ölümü hep aynı şekilde oluyor; köpekler köprünün başında gayet sakin şekilde yollarına devam ediyor ancak ortalara doğru hareketlerinde bir tuhaflık seziliyor. Hızlanıyorlar, sinirleniyorlar ve hiç beklenmedik bir anda sahiplerinin ellerinden kurtularak kendilerini köprüden aşağı atıyorlar. Üstelik hep aynı noktadan ve aynı hizadan… İntihar vakalarının bu şekilde artmasıyla halk olaya kendilerince bir yorum getiriyor: “Overtoun Kalesi içerisinde bulunan kötü ruhlar, köpeklerin kaleye girmesini istemedikleri için onları lanetleyerek köprüden geçmelerini engelliyor, intihar etmelerini sağlıyor.”

Bilim mi kehanet mi? Bilimin gizemini çözemediği köprü

Halkın olaya fantastik yaklaşımı bir kenara bırakılarak Hayvan Davranışları Uzmanı Dr. David Sand’in araştırmasına bakılabilir. Dr. David Sand, intihar olaylarını ve köprünün gizemini çözmek için kalkıp köprüye gidiyor. Yaptığı araştırmalar sonucunda köpeklerin atlamasına sebep olan etkeni buluyor. Köprünün altında vizonlar yaşıyor ve bu vizonların yaydıkları koku, köpekleri sinirlendiriyor. Kokuya dayanamayan köpekler, kendilerini tutamayarak kokuyu bulmak için refleks olarak köprüden atlıyor. Ancak halk, köpeklerin hep aynı hizadan aynı şekilde atlamasının asla bilimle açıklanamayacağına inanmaya devam ediyor. Son çare olarak köprünün her tarafına ziyaretçilerinin köpeğini sıkıca tutmasına dair notlar asılıyor.






Alıntıdır.
________________

B
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:21.