IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


Ekonomi Haberleri Ekonomi üzerine haberleri bulabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Ocak 2024, 09:35   #1
Edi
Süper Moderatör
Edi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ircforumuicon (3) Araç Bayileri liste fiyatlarını güncelledi

Araç Bayileri liste fiyatlarını güncelledi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

2023 yılının son 4 ayında sıfır ve ikinci elde görülen fiyat düşüşleri ile birlikte araç almak isteyenler açısından büyük fırsat oluşmuştu. Şu anda sıfır araçlarda halen kampanyalar sürerken, bazılarında ise bu kampanyalar sonlandı. Yeni yılın gelmesi ile birlikte bayiler liste fiyatlarında güncellemeye gitti.

eki sıfır ve ikinci el piyasasında son durum ne? Fiyaltar önümüzdeki süreçte artar mı? Konuyla ilgili İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, milliyet.com.tr’ye önemli açıklamalarda bulundu. Ertemel, piyasada en çok talep gören modelleri de sıraladı. İşte detaylar...

BAYİLER LİSTE FİYATLARINI GÜNCELLEDİ

“Ağustos ayında başlayan yıl sonu kampanyaları, bu yıl istisnai olarak sıfır otomobilde %20’lere varan indirimler ve avantajlı finansman olanakları ile kullanıcılara sunuldu. Sıfır otomobilde sağlanan indirimler, ikinci el otomobil fiyatlarının da düşmesine vesile oldu.

Bu süreçte fiyatlar tüketici lehine şekillenirken, haksız uygulamalar ve ikinci el-sıfır otomobil fiyat dengesizliği gibi tüketici aleyhine olan konular da tamamen çözülmüş oldu. Daha önce yaptığımız basın mülakatlarımızda özellikle Kasım ve Aralık aylarında yapılan indirimlerin maliyetler seviyesine kadar geldiğini, sıfır ve ikinci el otomobilde daha fazla düşüş beklemediğimizi beyan etmiştik.


Sıfır ve ikinci elde en çok talep gören modeller belli oldu! Bayiler liste fiyatlarını güncelledi

2023 yılının son 4 ayında sıfır ve ikinci elde görülen fiyat düşüşleri ile birlikte araç almak isteyenler açısından büyük fırsat oluşmuştu. Şu anda sıfır araçlarda halen kampanyalar sürerken, bazılarında ise bu kampanyalar sonlandı. Yeni yılın gelmesi ile birlikte bayiler liste fiyatlarında güncellemeye gitti.
Sıfır ve ikinci elde en çok talep gören modeller belli oldu Bayiler liste fiyatlarını güncelledi

Peki sıfır ve ikinci el piyasasında son durum ne? Fiyaltar önümüzdeki süreçte artar mı? Konuyla ilgili İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, milliyet.com.tr’ye önemli açıklamalarda bulundu. Ertemel, piyasada en çok talep gören modelleri de sıraladı. İşte detaylar...


Döviz kuruna ve maliyetlere bağlı olarak fiyatlarda bir miktar artış olabileceği de öngörülerimiz arasındaydı. Geldiğimiz noktada süreci değerlendirmek gerekirse Ağustos ayında başlayan indirim trendinin Eylül ve Ekim aylarında zirveye ulaştığı, Kasım-Aralık aylarında sabit fiyatlamalara döndüğü ve Ocak ayında bazı modellerde yapılan indirim oranlarının azaltıldığı, bazı modellerde ise liste fiyatına artış uygulanarak, artık liste fiyatlarının geçerli olduğunu görmekteyiz.

FİYATLAR YÜKSELDİ Mİ?

Özetle kampanyalar devam eden ya da sonlandırılan tüm 2023 model araçlarda bir miktar fiyat artışı söz konusu. Her marka henüz 2024 model fiyatlarını açıklamamış olsa da 2023-2024 model fiyat farkının %3 ile %5 arasında olacağını söyleyebiliriz. 2024 yılında döviz kurunda artış olduğu takdirde veya otomobile talebin tekrar artmasıyla beraber araç fiyatlarında artışlar görebiliriz. Ancak Ticaret Bakanlığı’mızın piyasaya dair aldığı etkili tedbirler, Çin menşeli markaların yarattığı rekabet ortamı, pazarda beklenen daralma gibi sebeplerle fiyatlar olağan ve tüketici lehine olacaktır.

SIFIR VE İKİNCİ ELDE EN ÇOK HANGİ ARAÇLAR İLGİ GÖRÜYOR?


Ülkemizde en çok rağbet gören otomobillerin başında C Segment Sedan aile otomobilleri geliyor. Bu segmentte olan araçların bazılarının ülkemizde üretiliyor olmasından kaynaklı sunduğu fiyat avantajı ve sahip olduğu konfor ile tüketiciler tarafından oldukça ilgi görüyor. Uzun yıllardır gerek sıfır gerekse ikinci el pazarında en çok satan otomobil bu segmente ait.

Kaynak: Milliyet
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:16.