IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


Ekonomi Haberleri Ekonomi üzerine haberleri bulabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 15 Ocak 2024, 12:21   #1
Standart Ek zamda rakam netleşiyor: 'Bu ay içerisinde yasalaşır'

SSK ve Bağkur emeklilerine ek zam düzenlemesi için geri sayım başladı. Milyonlarca kişi ek zammın bu aya yetişip yetişmeyeceğini merak ediyor. Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram kritik soruyu cevapladı.




Milyonlarca emekli ek zammın ne kadar olacağını merakla bekliyor. Konuyla ilgili milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı: “Emeklilere ek zam düzenlemesi Kabine toplantısında görüşülmesinin ardından Meclis’e sunulacak. Meclis’te zaten şu anda asgari ücret desteğinin artırılması ve diğer çalışma hayatına ilişkin bir torba yasa teklifi var. Emeklilere ek zam düzenlemesinin de torba yasaya dahil edilip Meclis’ten geçmesini bekliyoruz. Bu süreç bu ay içerisinde yasalaşır ödemeler de bu ay içerisinde yetişmese bile ek olarak mutlak suretle yatırılacaktır.




‘YÜZDE 49.25’E ÇIKARILACAK’

Şu anda memur ve memur emeklilerine yüzde 49.25’lik zam süreci var. SSK ve Bağkur emeklilerinin ise hak ettiği tutar yüzde 37.57’dir. Ben bu tutarın yüzde 49.25’e çıkarılacağını tahmin ediyorum.

‘DENGELENME SÜRECİ DİKKATE ALINACAK’

Burada şöyle bir durum da var. Temmuz ayında SSK ve Bağkur emeklileri memur emeklilerinden daha fazla zam alacak. Ocak ayındaki yüzde 15’lik toplu sözleşme zammı temmuzda daha düşük bir oranda belirlendi. O nedenle memur emeklileri daha düşük zam alacaklar. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz bu konuyla ilgili temmuz ayında bir dengelenme süreci olacağını ve bu dikkate alınarak zam yapılacağını söyledi.

SSK ve Bağkur emeklilerine ben bu dönemde yüzde 49.25 zam yapılacağını düşünüyorum. Ancak temmuz ayında memur emeklilerinden daha fazla zam alacaklar. Belki bu durum gözetilerek de bir düzenleme yapılabilir. Maaşlarda bir dengelenme olacaktır.



Kaynak:Milliyet.com.tr
________________

Hayvan severlik bir ünvan değildir.İnsan olmanın gereğidir..


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:45.