IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


Ekonomi Haberleri Ekonomi üzerine haberleri bulabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 16 Kasım 2023, 10:37   #1
Standart Merakla bekleniyor! Milyonların gözü asgari ücret görüşmelerinde: İşte masadaki zam oranı!

İşçi, işveren, hükümetten beşer kişi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda bir ilk yaşanacak. Önceki yıllarda toplantıya bir asgari ücretli davet eden Türk-İş bu yıl farklı meslek kollarında 4 asgari ücretliyi masaya oturtacak. Milyonlarca çalışanın gözü kulağı asgari ücret görüşmelerinde... Peki asgari ücrette beklentiler neler? Pazarlık hangi rakamdan başlar?




Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda asgari ücretle çalışan işçilerin yer almasıyla ilgili, “Katkı getireceğine inanıyorum” dedi. Peki asgari ücrette beklentiler neler? Pazarlık hangi rakamdan başlar?






Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “İTO Başkanı Avdagiç’in bir talebi oldu. Bu iş hayatının gerçeklerine uygun bir talep. İşletmeler son 2 senede enflasyonu öngöremedikleri için yapmış oldukları bütçeleri defalarca revize etmek durumunda kalıyorlar.





Planlama ve bütçelemede sıkıntılar yaşıyorlar. Maliyetlerin en önemli kalemlerinden biri olan işçilikle ilgili sıkıntılar yaşanıyor. Asgari ücret sadece asgari ücretlileri ilgilendirmiyor diğer ücretlileri de ilgilendiriyor.




Asgari ücret kadar olmasa da buna yakın olarak diğer ücretlere de bir artış söz konusu. İTO Başkanı burada en önemli maliyet kalemlerinden biri olan işçilikleri belirlemede beklenen enflasyona göre hareket edilmesini, öngörülebilirlik senaryolarını uygulayabilmeyi talep etmekte. Ancak sadece 2023 yılındaki beklenen ve gerçekleşen enflasyona bakarsak sene başında hükümetin açıkladığı enflasyon hedefi yüzde 30’du




Kaynak: cnnturk.com
________________

Hayvan severlik bir ünvan değildir.İnsan olmanın gereğidir..


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:34.