IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ekonomi Haberleri Ekonomi üzerine haberleri bulabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Ekim 2023, 11:14   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Mehmet Şimşek: Gabar'daki petrol üretimi 2024'te ihtiyacın yüzde 10'unu karşılayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gabar'da günlük petrol üretiminin 25 bin varile ulaşmasıyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Şimşek, "Gabar'daki petrol üretimi 2024'te ülkemiz ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayacak. Böylece cari açık kalıcı olarak azalacak ve rezerv birikimi hızlanacak." ifadelerini kullandı.

Gabar'daki günlük petrol üretiminin 25 bin varile çıkmasıyla ilgili açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Gabar'daki petrol üretimi 2024'te ülkemiz ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayacak. Böylece cari açık kalıcı olarak azalacak ve rezerv birikimi hızlanacak." dedi.
GABAR'DA GÜNLÜK PETROL ÜRETİMİ 25 BİN VARİLE ÇIKTI

Gabar bölgesinde günlük petrol üretimi 25 bin varile çıktı. Gelişmeyle ilgili açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gabar'daki petrol üretiminin 2024'te ülke ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayacağını belirtti.


BAKAN ŞİMŞEK: 2024'TE İHTİYACIN YÜZDE 10'UNU KARŞILAYACAK

Bakan Şimşek şunları söyledi: "Gabar'daki petrol üretimi 2024'te ülkemiz ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayacak. Böylece cari açık kalıcı olarak azalacak ve rezerv birikimi hızlanacak. 2026 itibarıyla toplam petrol üretimi, ihtiyacımızın yüzde 18'ini karşılayacak düzeye ulaşacaktır."

"HEDEF GÜNLÜK 35 BİN VARİL"

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Gabar'daki petrol üretiminde yıl sonu hedefinin günlük 35 bin varil olduğunu kaydetti. Bilgin, şu ifadeleri kullandı: "Ülkemiz ekonomisi ve kurumumuz için büyük bir değer üretilmeye devam ediyor. Yıl sonuna kadar hedefimiz günlük üretimimizi sadece Gabar projesinden 35 bin varile çıkartmak. 2024 yılı sonu için hedefimiz ise sadece Gabar projesinde günlük 100 bin varil üretim. Biz bu hedefi gerçekleştirebilmek için var gücümüzle, bütün takımımızla gece gündüz çalışıyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi
________________

Sanalı bıraktım..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:34.