IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Eğitim Haberleri Eğitim dünyasından tüm haberlere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By Minyonita

 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2023, 11:03   #1
👑
Minyonita - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yüksek lisans ve doktora bursları artırılıyor

Yükseköğretim Kurulu, yükseköğretim kurumlarında yürütülen bilimsel araştırma projelerinde burslu olarak görevlendirilen öğrencilere ödenecek aylık burs miktarı üst sınırının tezli yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 550 liradan 6 bin liraya, doktora öğrencileri için de 3 bin 825 liradan 9 bin liraya çıkarılmasına karar verdi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Ege Üniversitesi ev sahipliğinde Senato Salonu'nda düzenlenen Araştırma Üniversiteleri Yıllık Değerlendirme Toplantısı'na katılarak bir konuşma yaptı.

Üniversitelerin uluslararası sıralamalarda istikrarlı bir şekilde yükselmesinin yolunun her şeyden önce nitelikli araştırma yapmalarından ve yayın kalitelerini artırmalarından geçtiğini belirten Özvar, akademisyenlerin etki değeri yüksek dergilerde yayın yapmalarının ülkenin hem yayın sayılarını hem de yayın başına atıf oranlarını olumlu etkileyeceğini anlattı.

Dünyada ve Türkiye'de yayımlanan bilimsel makalelerin yer aldığı dergilerin etki değerine göre dağılımına dikkat çeken Özvar, şöyle konuştu:

"Q1 etki değerindeki dergilerde yayımlanan makale oranı dünya ortalaması 2022 yılı itibariyle yüzde 45,98 iken Türkiye ortalaması yüzde 29,49'dur. Yine Q4 dergilerdeki yayınların toplam yayınlar içindeki payı dünya ortalaması yüzde 8,77 iken Türkiye ortalaması yüzde 21,65 gibi yüksek bir orandadır. Bu tablo bize akademisyenlerimizin etki değeri yüksek dergilerde yayın yapmalarını teşvik etmemiz gerektiğini söylüyor."

Özvar, son yıllarda çeşitli uluslararası derecelendirme kuruluşlarınca ilan edilen sıralamalarda özellikle araştırma üniversitelerinin görünürlüklerinde olumlu gelişmeler yaşanmasına rağmen üniversitelerin bu sıralamalardaki yerlerinin hala gerçek durumlarını yansıtmadığını düşündüğünü dile getirdi.

"Yükseköğretim Kurulu olarak bizim sizlerden temel beklentimiz, üniversitelerinizin verilerine sahip çıkmak suretiyle uluslararası alanda üniversitenizin görünürlüğünü artırmanızdır" ifadesini kullanan Özvar, bu konuda özellikle bu yıl ilan edilen sıralamalarda ODTÜ, İTÜ, Koç ve Sabancı üniversitelerinin önemli mesafeler katettiklerini gözlemlediklerini belirtti.



Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
She bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:59.