IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


Ağaç Şeklinde Aç38Beğeni

 
Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 07 Mayıs 2024, 17:45   #1
Ircforumuicon (1) Editör Röportajı "aZze"

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



<yeSa> Merhaba, aZze hoşgeldin nasılsın. ?

<aZze> Merhaba yesa hos buldum iyim şükür olsun sen nasılsın canım

<yeSa> Bende iyim canım teşekkür ederim. Öncelikle "En iyi Ramazan ayı "şiir yarışması", ikincisi oldun tekrar tebrik ederim ve beni kırmayıp bu röportajı kabul ettiğin için teşekkür ederim.

<yeSa> Sevgili aZze elbette seni tanıyanlar kadar tanımayanlarda var, bize biraz kendinden bahseder misin, aZze kimdir ?



<aZze> Teşekkür ediyorum canim . Sana bolesine güzel bir organizasyon hazırlayıp bizlere bu fırsatı verdiğin için.

<aZze> Kendi Halinde iç dünyasinda Kendine göre yaşayan aslen Erzurum'luyum Ankarada yaşıyorum . Yıllardır kendi emeğim ve cabamla hayatımı devam ettiriyorum...Azze kime göre melek kime göre şeytan Benden aslında kim ne almak istiyorsa Onu alıyor . Hep inandığım ve söylediğim kişi aynadır karşısındakini yansıtır.


<yeSa> Kesinlikle öyle canım, kimin niyeti, karakteri ne ise karşındaki kişiyi de öyle görür zanneder.

<yeSa> Peki sevgili aZze ne zamandan beridir, şiir yazıyorsun. Nasıl başladı ?



<aZze> Ben çocukken de küçük küçük doğaçlama gibi aklıma gelen içimden gecenleri yazardım ama detaylı olarak yazmaya sevgili Belma Karaca ile tanıştıktan sonra şiir yapabiliyorsun demişti cesaretlendirip yazdiklarimi bazilarini düzenleyerek paylaşmama vesile olmasını ve senin bir sozundur benim yazdiklarimi paylaşmaya başlamama ikinci sebbedir.
İkinizde sonsuz şükranlarımı sunuyorum 🥰


<yeSa> Ne güzel, şiir yazmak, yazdırmaya vesile olmak. Sesli şiirlerinde bir o kadar naif güzel bende sana sonsuz teşekkür ederim, şiirlerini bizimle paylaştığın için. 🌸🩷

<yeSa> Peki canım yazarken özel olarak dinledigin bir müzik veya yaptığın bir şey var mi ?



<aZze> Hayır özel bir şarkı yada özel bişey yapıyorum demek doğru değil genelde yaşadığım bir olayın bende bıraktığı etki ile yazıyorum sole söyleyim aslında konusamadigim dil ile anlatamadigim şeyleri kağıda döküyorum o anlık .

<yeSa> Yani genelikle tam olarak bir seylerden veya bir olay olunca veya özel bir seyden mi ilham alıp mı yazıyorsun, yoksa kalemi elime aldım mı, her türlü yazarım devamı gelir hiç fark etmez mı diyorsun.

<aZze> Yaşanmış olaylar o anlık duygu yoğunluğum öle aldım kalemi elime yazayım dediğimde yazamıyorum.malesef

<yeSa> Ne güzel, Peki canim yazmak dışında hoşlandığın bir hobin var mı neler yaparsın bize biraz anlatır mısın ?

<aZze> Ben yoğun iş hayatimdan dolayı pek hobilerime vakit ayiramiyorum ama mümkün oldukça doğa yürüyüşü ve deniz kenarı tatilleri kisada olsa yapmaya çalışıyorum . İşim gereği çok fazla yer geziyorum ve gittiğim her yerin özel ve gorulemesi gereken hem tarihi hem doğası gereği özel olan yerleri mutlaka ziyaret ederek farklı tadlar yaşamayı seviyorum ruhen.

<aZze> El sanatları ile uğraşıyorum, Takı ve aksesuar yapıyorum kendim. Bu aralar da filografi merak sardım

<aZze> Onun dışında öle pek hobim var diyemem kitap okumak bana göre hobi olmamalı okuyorum fırsat buldukça.


<yeSa> Öyle maalesef ya yoğun iş hayatımızdan dolayı kendimize bile zor vakit ayırabiliyoruz, ama ne güzel el sanatları, doğa yürüyüşü yapman iyi geliyor.

<yeSa> Peki canım ilk satin aldığın kitap neydi ve neden o kitabı almıştın. ?



<aZze> Evet doğa yürüyüşü cidden terapi gibi oluyor.
Yabancı bir yazardı şimdi inan hatırlamıyorum ismi içinizdeki enerjiyi kefsetmek ile alakalı bir kitapti psikoloji kitabiydi ondan almıştım . Özelikle ruhani doyumu olmayan insanların etrafına kötülük sactigina inanıyorum. İnsan ruhunu doyurmali kendini tanımalı sevmeli ki iyilik yayılsın

<yeSa> Çok güzel dedin, kesinlikle öyle bunu etrafımızdaki insanlardan görüyoruz.

<yeSa> Peki canım aldığın tüm kitaplar halen sende mi kitaplığında durur mu, yoksa kitap bağışı mı yaparsın ?



<aZze> Aldığım kitaplar belirli kitaplar zaten ve hepsi bende evet ama genelde arkadaslarima hediye olarak almisligim çoktur kitap. Bağış hiç yapmadım kitap olarak


<yeSa> Peki canım şiirlerini, kitaplarını okumaktan hoşlandığın sevdiğin bir yazar var mı, o yazarın veya başka bir yazarın en sevdiğin etkilendiğin şiir ve kitaplar hangisidir. ?


<aZze> Necip Fazıl Kısakürek hayranıyım ama Belma Karaca.murat Bekir Alpars şiirleri beni benden alıyor ..


<yeSa> Peki sevgili aZze keşke bunu ben yazmış olsaydım dediğin kitap hangisi varmi oyle bir kitap ?


<aZze> Yok öle bir kitap okumak evet ama yazmak kurgulmak bir kitap halinde beni aşıyor canim


<yeSa> Evet gerçekten Kitap yazmak zor. Canım o zaman şöyle de sorayım, yüz yüze olsak da bir kahve içsek dediğin yazar/lar kimdir ?


<aZze> Nurullah Genç .Can Dündar ve keşke yaşasaydı Doğan Cüceloğlu ile tanışma imkanım olsaydı.


<yeSa> Hepsi birbirinden değerli üstadlar gerçekten.
Kitaplarını okurken heyecandan yerinde duramadığın, ağladığın, kahkaha attığın, etkisinden çıkamadığın ve "en" dediğin kitapların hangisidir canım ?



<aZze> Çok küçük yastaydim ozaman tesadüfen amcanın kitaplığından aldığım ve sabah 10 da okumaya başlayıp gece bitirip kitabın tamamını okuduğum "Sular Alevlenirken" Ahmet Gunbay Yıldız kitabında resmen kitabı yaşamıştım . hatta rahmetli babaannem şaşırmış sen neden bı aglayip bir gülüp bir değişik şekillerde yerinden firliyorsun ne oluyorsun sen diye şaşkınlığını dile getirmişti.

<aZze> Bir çok kitap okudum ama o hikayedeki yaşadığım hala unutamiyorum


<yeSa> Ne güzel, bazı kitaplar gerçekten öyledir, insanı gün içinde duygudan duyguya koyar. .))
katıldığın bir kitap fuarı, sergileri, yazarların imza günlerine katılır mısın ?



<aZze> Kitap fuarlarina gitmeye çalışıyorum zaman zaman, İmza günlerine gitmedim hiç henuz


<yeSa> Peki canım son olarak, bir kitap yazsan başlığı ne olurdu ve ne ile ilgili kitap yazardın, bu kitabın hikayesi ne olurdu ?


<aZze> Evet öle bir sansim olsaydı bir ruh terapisi için bir kitap yazmak isterdim. ismide Ruhun Terbiyesi Zordur. Olurdu


<yeSa> Güzel başlık gerçekten öyle. .))
Sevgili aZze seninle ilgili bilmediğimiz "ufacık" bir detayı bizimle paylaşmak ister misin.?



<aZze> Evet guzel bir başlık ve güzel bir hikaye olurdu.
Herkes Beni umursamaz vurdumduymaz acımasız ukala kendini beğenmiş sanıyor yada sole söyleyim herkese göre ben çok kötü bir insanım. Ama Benim içimdeki insan sevgisine inan ki Kimse erişemez çok fazla merhameti ve affedeci bir yanim var ..


<yeSa> İnsanlar öyledir aslında sorsan hiç kimse kesinlikle ön yargılı, kötü değil ama görünen ile söylenenler bir olmuyor maalesef ki, hele ki birini sevmiyorlarsa yeter ki söz konusu dedikodu olsun, kötülemek olsun herkes vurmaya hazırdır, sorsan insanız, ön yargılı değiliz, iyiyiz. Hepimiz insanız ama insani duygular herkese nasip olmaz. Bence önemli olan bizi çok yakından tanıyan dostlarımız gerisi yalan stres, sinir, ömür törpüsü : )))

<yeSa> Pekala canım hayattaki en büyük hayalin ve amacın nedir bunu bizimle paylaşmak ister misin ?



<aZze> Ben çocuklugumda bir haber izlemiştim. Yurtta kız çocuklarina şiddet haberi . Yanlış hatırlamıyorsam Malatya çocuk yetiştirme yurdunda idi. Ogün Allah'm bana nasip et o gücü ver ki Ben bir yurt açayım sadece kimsesiz kız çocuklarini orda yetisebildigim kadarını, Yetsitrip hayata kazandirayim.

<aZze> Ve belki nasipte varsa Rabbim nasip ederse bunu hayata geçirip elimden geldiğince yardımcı olacağım Kadar kız çocuk yetiştirmek.


<yeSa> Ne güzel düşünmüşsun, inşallah nasip olur, gerçekten hiç bir yer insanın evi gibisi değil ve hiç kimse anne, baba gibi olamaz, tabi hepsinin orda olmasının sebebi anne ve babalardir, orda onların neler çektiğini, hissettiğini bir tek onlar bilir yaşayan bilir ve birilerinin özellikle kız çocuklarının hayatına dokunmak, onlara umut ışığı olmak çok güzel ve özel bir şey bunun için seni takdir ediyorum, inşallah nasip olur. 🌸🤍

<yeSa> Editör ve okuyucu ve olarak. Yeni şiir yazanlara, yazmak isteyen. İnsanlara ne söylemek istersin burdan ?



<aZze> ins nasip olur ve hayilimi gerceklestirebilirim tesek ediyorum 🤗 Yazamak için İçlerinden geleni olmaz bu beceremem diye düşünmeden kağıda doksunler korkmadan çekinmeden en güzel yazilar şiirler iç sesleridir. Bana göre . Ozaman çok güzel şeyler çıkacaktır ortaya


<yeSa> Kesinlikle öyle herkes yüreğindekini korkmadan yazmalı, kötü olur diye düşünmesin hepsi birer emek hayat, hayaldir kimse içinde tutmamali.

<yeSa> sevgili aZze röportajımızın sonuna doğru geliyoruz, En sevdiğin insan evresi hangisidir, (bebeklik, çocukluk, ergenlik, genç, orta yaş, yaşlılık gibi) ?


<aZze> bana göre her yaş ayrı bir değeri ayrı güzelliği var o yüzden ayrım yapamayacağım canım


<yeSa> Evet gerçekten öyle her yaş ayrı bir tecrübe ve güzelliktir .))

<yeSa> Peki son olarak IRCFORUMU.ORG forumuna, editör arkadaşlarına, yöneticilerine, üyelerine burdan söylemek istediğin bir şeyler var mı, önerilerin, şikayetlerin ?



<aZze> Hayat kısa bir mucize . ve hediye kıymetini bilerek kendinizi severek yaşayın ...

<aZze> Herkese Yönetim ,editör ve sevgili üyelerimiz vermiş oldukları emek özveri ve destek için teşekkür ederim .. hep birlikte daha güzel zamanlar geçirmek dileğiyle ..


<yeSa> Kesinlikle öyle, bende senin hayatında başarılar diliyorum, tüm güzellikler, şans, başarı seninle olsun, beni kırmayıp bu röportajı kabul ettiğin içinde tekrar teşekkür ederim canım. Keyifli güzel mutlu zamanlar geçirmen dileğiyle.


<aZze> Hayatın boyunca hep güzelliklerle kal kuzum ben çok teşekkür ediyorum değer görüp bana roportaj teklifi yaptığın için minnattarım .
aZze, nesimsek, Overdose ve 8 diğerleri bunu beğendiler..
 
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:28.