IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


Ağaç Şeklinde Aç38Beğeni

 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Nisan 2024, 19:33   #1
Ircforumuicon (1) Editör Röportajı "Burçinn"

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



<yeSa> Merhaba, Burçinn Hoşgeldin nasılsın ?


<Burçinn>
teşekkür ederim canım ben hep süperim ki ) sen nasılsın


<yeSa> Teşekür ederim canım, bende iyiyim. Öncelikle "En İyi Ramazan Ayı "Şiir" yarışmanın birincisi oldun bunun için tekrar tebrik ediyorum seni. Beni kırmayıp bu röportajı kabul ettiğin içinde teşekkürlerimi sunuyorum. : ))

<yeSa> Evet sevgili, Burçinn seni tanıyanlar kadar, tanımayanlarda var. Bize kendinden bahseder misin, Burçinn Kimdir ?


<Burçinn>
Teşekkür ederim canım yani şans herkesin şiiri güzeldi herkes 1. olabilirdi katılım sağlayanlara ve başta sen olmak üzere herkesin emeğine sağlık.

<Burçinn> Ben Burçin, 26 yaşındayım Malatya lıyım ve izmir de yaşıyorum. Ben bir tarih öğretmeniyim ve özel kurumda (dershane) çalışıyorum . İkizler burcuyum. Şiir yazmayı seviyorum insanlara şiirlerimi sunmayı ve tepkilerini görmeyi seviyorum.

<Burçinn> Hobilerimse tarihi makaleler okumak, çikolata yemek, gezmek tozmak müzik dinlemek şiir yazmak , kitap okumak ve müzik dinlemek. Bu şekilde yani başlıca böyle biriyim alıngan, hassas, kırmayı dökmeyi sevmeyen , düşüncli biri; tanıdıkça aslında insanlar daha iyi tanınır. Umarım forumdaki arkadaşlar ve senle de güzel dostluklar kazanabilirim.)))



<yeSa> Teşekkür ederim canım katılım ve desteğin icin seninde emeklerine sağlık öyle bütün siirler birbirinden güzel ve değerliydi. Kesinlikle öyle birisin, çok nezaketli, kırmayan hasas, düşünceli sohbeti güzel mükemmel birisin, bunu seninle sohbet edince bile hissediyorsun anlıyorsun. : ))

<yeSa> Peki canım ne zamandan beridir, şiir yazıyorsun. Nasıl başladı ?



<Burçinn> Canım çok teşekkür ederim iltifatlar için estağfurullah olabildiğince iyi olmaya çalışıyorum insan olarak.

<Burçinn> Ben 12-13 yaşımda öylesine defter kitap köşlerine yazmaya başladım ve o dönemde bir olay sonucu bir süre konuşma yetimi kaybetmiştim, gerçekten çok zor bir süreçti, psikolojik bir savaştı çünkü duygularını ifade edemeyen biri elbet ki içinde biriktirerek sonucu büyük ihtimalle bir öfke patlaması ve nefretle dışa yansıtır.

<Burçinn> Ben de kendimi ifade etmek ve biraz da kendime o zor günleri hatırlatacak bir anı bırakmak için kullandım şiiri. Düz yazıyla da pek âlâ anlatılabilir lakin ben uyum içinde olan herşeyi sevdim, şiirleri de çok sevdim. Aileme ve bazı arkadaşlarıma da şiirler yazdım, yazdılarımı okuyamamak da yıprattı haylice ama bir şekilde şiirlerimi yaşatmam gerekiyordu.

<Burçinn > Şiir benim iç dünyam oldu. Okuyanların ne anladığını önemsemedim çünkü şiirlerin anlattığı hüzün de, mutluluk da bendim.

<Burçinn> İş ,yoğunluk, temponun içinde şiire vakit ayırmak zor da olsa beni şiirden ayırmak çok daha zordu çünkü "şiir bendim".

<Burçinn> Hala yazıyorum sevdiklerime, kendime, duygularıma, ama en güzeliyse sevdiklerime yazdığım şiirlerin aldığı tepkiler )) İnsanları mutlu eden şeyler yapmayı çok seviyorum. Birine şiir yazmak bir günümü alacak da olsa, ben o bir günü boş geçti olarak görmem, terapi gibi, ruhsal olarak beni canlandıracak bir rutin olarak görürüm. Kısaca şiir benim, ben şiirim)))



<yeSa> Çok geçmiş olsun, gerçekten insanın kendini ifade etmek isteyipte edememesi çok zor dediğin gibi bir öfke, nefret patlaması oluyor. Yani biz insanlar konuşarak kendimizi ifade edemiyor anlaşamıyoruz. Psikolojik olarakta cok zor süreç.

<yeSa> Ama ne güzel ki bu zor süreçte şiirlere bağlanmışsın, sevdiklerine şiirler yazmışsın bizler konuşarak anlatamadığını şiirlerle yazıp anlatıyoruz, şiir yazmak rahatlamak demektir, yüreğindeki her seyi kağıda dökmektir, şiir yazmak bambaşka bir şeydir. Şiiri böyle benimseyip yazman çok güzel ve özel bir şey şiir dolu yüreğine, şiir dolu kocaman sevgilerimi yolluyorum tebrik ediyorum seni. 🌸🩷

<yeSa> Peki canım yazarken özel olarak dinledigin bir müzik veya yaptığın bir şey var mi, yoksa sessizlikte mi yazarsın daha iyi ?


<Burçinn>
Açıkçası benim için farketmiyor çünkü benim için önemli olan içimde çalan müzik yani duygularım. Kalabalığın gürültüsü, müziği içinde hüzünlü şiir de yazabilirim. Belki de hüznün kol gezdiği bir ortamda coşkun şiir de yazabilirim. Yani ortam farketmiyor elbet sevdiğim beni benden alan şarkılar var pop ve slow severim genelde


<yeSa> Peki yani genelikle tam olarak bir seylerden veya bir olay olunca veya özel bir seyden mi ilham alıp mı yazıyorsun, yoksa kalemi elime aldım mı, her türlü yazarım devamı gelir hiç fark etmez mı diyorsun. : ))


<Burçinn>
genelleme yapmakta iyi değilim malesef, şiirin konusuna göre değişir örneğin pastoral bir şiir yani doğa şiiri yazıyorsan bir manzara, hava vb çevre olması gerek ama ben daha çok lirik yani duygusal şiir yazdığım için ortama, koşullara fazla dikkat etmem duygum neyse dökerim kağıda))


<yeSa> Ne güzel, Peki canim yazmak dışında hoşlandığın bir hobin var mı neler yaparsın bize biraz anlatır mısın ?


<Burçinn>
Ben sevdiğim insanlarla birçok şey yapmayı severim, yürüyüş, münazara, sohbet, seyahat gibi. Bireysel olaraksa kitap okumak ,şiir yazmak, düşünmek-taşınmak, yeni dilleri öğrenmeye veya bildiklerimi geliştirmeye çalışmak, tarih araştırmak ve çikolata yemek hobilerim arasında diyebilirim çikolatayı vurguluyorum çünkü çikolata aşığı biriyim bayağı)))))


<yeSa> Ne güzel, kesinlikle bende öyleyim çikolata aşığıyım, milyonlarca insanın veremediği mutluluğu, huzuru küçük bir parça çikolata veriyor, verdiği o rahatlık çok güzel. : ))

<yeSa> Peki Burçinn ilk satin aldığın kitap neydi ve neden o kitabı almıştın. ?


<Burçinn>
İlk satın aldığım derken biraz genel oldu ben de "ağustos böceği ve karınca" gibi bir kitapla başladım okumaya elbet ki)))
Ama en bilinçli, yoğun hevesle aldığım severek okuduğum ve beni en etkileyen kitaplar Victor Hugo'ya ait. Özellikle "Notre Dame'in Kamburu" ve "Sefiller" kitapları. Ben Hugo'yu çok seviyorum çünkü kendini ve çevresini iyi ifade ediyor.

<Burçinn> Misal "Notre Dame'in Kamburu" kitabı yaklaşık 600 sayfa civarı bir kitap ve abartmıyorum ilk 90-100 sayfasında Paris'ten, işte bahsi geçen meydandaki heykellerden, ortamdan, mimariden, dağdan taştan çok güzel betimlemelerle romanlarının her birine derinlik katan bir yazar.

<Burçinn> O bir Paris aşığı. Çok ağır uzun betimlemeleri var.Hatta o kitabı önerdiğim öğrencilerim ve arkadaşlarım sıkıldı genelde 100 sayfa betimlemeden dolayı ama ardından gelen olaylar dizisi beni çok etkiledi gerçekten her fırsat bulduğumda okuduğum bir kitap öneririm canım))))))



<yeSa> Sen anlatınca merak etmedim değil, mutlaka bakacağım okumak için, tabiki genel olarak söyluyorum, sonuçta hepimiz ilk okumayı okulda öğreniyoruz, ve ilk kitaplarımız ise okuma, masal, hikaye kitaplarıdır, sonradan zaten kitap okuma hevesin varsa ev tam bir kütüphaneye dönüşür. : ))

<yeSa> Peki canım aldığın tüm kitaplar halen sende mi kitaplığında durur mu, yoksa kitap bağışı mı yaparsın ?



<Burçinn>
Ben bayılırım dostlarıma kitaplarımı hediye etmeye. Hatta çalıştığım dershaneye de veriyorum kütüphanemiz genişlesin diye))
Tabiki bana başkasından hediye gelen imzalı veya anısı olan kitapları saklarım ama bunun dışında kendi satın aldığım kitapları seve seve paylaşırım)))

<Burçinn> Zaten bir kez okunan kitabın bir daha kapağını ellemiyoruz çoğumuz .
Ne güzel bizim okuduğumuz bir başkasının eline geçsin güzel bir zincir kuralım, okumamız gelişsin. Birbirimizle konuşabileceğimiz kitaplarımız olsun. Kitaplar üzerine yapılan sohbetlerin ne kadar güzel olduğunu sıkı okuyucular anlayacaktır))))



<yeSa> Yaa ne güzel, öyle gerçekten bir kitabi okuyup bitirdikten sonra, bir daha o kitaba ellemiyoruz bile, hem arkadaş, dostlarımızın da yararlanması, hemde o kitap üzerinden sohbet etmekte çok güzel, bide o kitaptan ilham alarak yazılan şiirler de ayrı bir mükemmel oluyor. .))

<yeSa> Peki canım şiirlerini, kitaplarını okumaktan hoşlandığın sevdiğin bir yazar var mı, o yazarın veya başka bir yazarın en sevdiğin etkilendiğin şiir ve kitaplar hangisidir. ?


<Burçinn>
Önceki sorulardan birinde de dediğim gibi Victor Hugo aşığıyım, Notre Dame'ın Kamburu ve Sefiller kitapları. Üslubu olay örgüsü herşeyine bayılıyorum))))
Şiir olaraksa Türk Edebiyatında Necip Fazıl Kısakürek'in Kaldırımlar şiiri.

<Burçinn> Dünya Edebiyatından ise en sevdiğim hayran olduğum şair Puşkin'dir.
“Bir saatçik görmesem sevdiceğimi
Bir yıldır görmemişim gibi gelir
Böyle kin duyarak yaşamaya
Sorarım, yaşamak mı denir?" Dizeleri ile)))



<yeSa> Çok güzel şiirdir, .))
Peki canim keşke bunu ben yazmış olsaydım dediğin kitap hangisi varmi oyle bir kitap ?


<Burçinn>
Himmm güzel soru. Yok yani herkesin eseri kendine özel güzel keşke ben keşke o demem önemli olan güzel bir eser bırakmak. Ve insanların duygularına hayal gücüne ışık tutabilmek. Zaten eserin ön planda olmasi gerek bana göre, yazarın şahsının ön planda olmasını doğru bulmuyorum)))


<yeSa> Güzel cevap haklısın. .))
Peki o zaman şöyle de sorayım, yüz yüze olsak da bir kahve içsek dediğin yazar/lar kimdir ?


<Burçinn>
Nazım Hikmet, Dostoyevski, Victor Hugo'muz olmazsa olmaz ))ve Nikolay Gogol. Çok isterdim gerçekten ben çok yanlış bir zamanda dünyaya gelmişim hiçbiri hayatta değil malesef) Tabi günümüz yazarlarından da var Maral Atmaca hoşuma gidiyor onla kahve içmeyi isterdim)


<yeSa> İnşallah kısmet olur. .))
Peki kitaplarını okurken heyecandan yerinde duramadığın, ağladığın, kahkaha attığın, etkisinden çıkamadığın ve "en" dediğin kitapların hangisidir ?


<Burçinn>
Himmm tabi Noter Dame'in Kamburu beni etkisinde bıraktı.
Ayni zamanda lise çağımda okuduğum ilk romanlardan biri olan Almee Carter'in Piyon-Vezir-Şah serisi ile bayağı hayattan koptum diyebilirim ,ağladım, heyecanla okumadan duramadım, hatta kahkaha attığım da oldu ben o kitabı yaşadım kitap bir öğün oldu diyebilirim kendimi kitapta hissettim))))



<yeSa> Ne güzel. Peki katıldığın bir kitap fuarı, sergileri, yazarların imza günlerine katılır mısın ?


<Burçinn>
Evet kitap fuarları kaçırmam K.Maraş depremlerinden önce sırf kitap fuarı için Malatya'ya giderdim))İzmir de de sık sık oluyor katılıyorum. İmza günlerine ise bazen meslektaşlarım veya kitap yazarı olan dostlarım beni özellikle kendi imza günlerine çağırmazlarsa zaman bulup gidemiyorum malesef) Ama çok isterdim her kitabımda yazarının imzasının olmasını))))


<yeSa> Ne güzel olurdu o zaman o kitabı okumanın keyfi başka olurdu, .))
Peki son olarak, bir kitap yazsan başlığı ne olurdu ve ne ile ilgili kitap yazardın, bu kitabın hikayesi ne olurdu ?


<Burçinn>
Ben genellikle şiir yazarken de mesela tersten ilerler, başlığı en son koyarım şiirdeki en çarpıcı ve akılda kalıcı ifade olsun diye ama yine de bir cevap vereyim)))

<Burçinn > Okuma kitabı yazıyor olsaydım kendi yaşantımdan kesitler yazardım anı defteri gibi, psikolojik çözümlemeler ağır basardı çünkü ben de psikolojik kitapları severim)) İnsanları anlamayı ve anlatmayı seviyorum. İsmi de "Ufuktaki Sen" olurdu, umudu kaybetmemek üzerine mesaj veren otobiyografik tarza benzer bir kitap olurdu)

<Burçinn > Şiir kitabı yazacak olsaydım da tüm şiirlerimi derler toparlar koyardım ve ismini de "Şiir Bakan Gözlerin" koyardım şimdi geldi aklıma fena olmazdı)))



<yeSa> Psikoloji en sevdiğim, bence tüm herkesin ihtiyacı olan bir kitap olurdu ama maalesef pek kitap okuyan yok, inşallah bir gün dilediğin gibi bir kitap yazarsın. .))

<yeSa > Peki sevgili Burçinn seninle ilgili bilmediğimiz "ufacık" bir detayı bizimle paylaşmak ister misin.?


<Burçinn>
hımm o zaman şöyle diyeyim yüeysellik takıntım var bayagı yani mesela bir kitabın kapağı hassas çizgim kapağı kıvrılırsa koşar yenisini alırım çünkü pırıl pırıl hiç okunmamış gibi durmalıııııııııı)

<Burçinn> ikinci olarak da çikolata aşkımdan bahsedeyim öyle seviyorum ki günü bir çikolatayla kapattığım oluyor çikolata candır çikolata herşeydir)
üçüncüsü, kilo alamıyorum bayağı metabolizmam hızlı ve mide sorunlarım var, kilo almak için ilaçlarım var ve saçımı döktüğünü farkettiğim ilaçları hemen kesiyorum çünkü saçlarım en değerlim saçlar kırmızı çizgimmm)



<yeSa> Çok geçmiş olsun canım, kesinlikle katılıyorum ya çikolata aşktır, herşeydir çikolata sevmeyen, yemeyen de yani hayatta mutluyum demesin. .))

<yeSa> Peki canım hayattaki en büyük hayalin ve amacın nedir bunu bizimle paylaşmak ister misin ?



<Burçinn> Benim bu hayattaki asıl amacım... YeSa aslında benim amacım pişmanlıksız bir şekilde bir sürü iyilikle dolu hayatımı kimseyi üzmeden, kırmadan, elimin uzanabildiğince insanların hayatlarına katkıda bulunarak sonlandırabilmek.

<Burçinn> Hayat tahmin edebileceğimizden çok daha kısa ve birilerini üzmeye, pişman olup hatalarımızı telafi etmeye ciddi anlamda vakit yok. Birimizin saça savura bollukla kullandığı bir eşya, bir başkasının düşlerini süslüyorsa, bırakalım onun olsun da tebessüm olalım birilerine...


<Burçinn> Hedeflerimiz maddi olmamalı makam, mevki, akademik olmamalı. Neticesinde elimizi kalbimize koyduğumuzda "ben kaç para kazandım" değil, "benim kime ne faydam oldu, kendim ve başkaları için neler yaptım" diyeceğiz. O yüzden benim hedefim insanların maneviyatına dokunmak. İnşallah da şu an hedefimin yolundayımdır. ... Birilerini mutlu etmek beni inanılmaz huzurlu ve mutlu kılıyor , aynı zamanda birileri beni üzünce hayatım anlık başıma yıkılıyor diyebilirim.

<Burçinn> duygulara sahibim, bir dakika içinde kahkaha atıp ağladığım olur)) Ama herkesin duyguları bu kadar dinamik olmayabilir ve benim öfkeyle ağzımdan firar eden bir söz o kişiye tramva olabilir O yüzden mutlu edelim , mutlu olalım. Klişe olacak ama bu dünya kimseye kalmaz. Hırslarımızın esiri olmayalım. İNŞALLAH bu dünyaya veda etmeden insanları mutlu etmenin verdiği huzuru işletebiliriz kalplerimize.))))))


<yeSa> Ne güzel anlattın, ne güzel söyledin keşke herkes böyle olsa diyorum, keşke herkes birbirini kırmaktan, üzmekten uzak dursa, kimse kimsenin travması olmasa, dediğin gibi birimizin önemsiz bulduğu bir eşya, birinin hayali ise onun olmalı, o hayali çöpe atacak kadar bencil olmamalı,

<yeSa>özellikle zengin insanların en büyük bencilliği olan şeylerden biride paylaşımsız olmaları, sanalda da böyledir herkes birbirine kolayca iftira atabiliyor, üzebiliyor, kırabıliyor, karşımızdaki kişinin insan olduğunu unutmamak gerek, umarım herkesin nezaketli olduğu, teşekkürler, ricalar nezaketen öleceğimiz, "kime ne faydam oldu" diyebileceğimiz bir evrende yaşamak nasip olur, halbuki insanlık görevimiz bunlar. .))

<yeSa> Peki Editör ve okuyucu ve olarak. Yeni şiir yazanlara, yazmak isteyen. İnsanlara ne söylemek istersin burdan. ?


<Burçinn>
Amin inşallah.
Ülkemizde doğrusu yazar ve şairlere verilen önem ve biçilen değer çok yetersiz...Ülkemizde ana meslek olarak şair veya yazar olmak(kitap basılmadığı müddetçe )ekonomik olarak imkansız. Çok onur kırıcı şeyler olabiliyor mesela yapay zekaya şiir yazdırıldığını ilk @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tan öğrenmiştim bayağı kötü hissettirmişti yani benim zevk aldığım işi bir yapay cihaz bile yapıyorsa benimkinin ayrıcalığı ne, diye düşünmüştüm.

<Burçinn>Bu ve daha bir çok sebep var bizi yazmaktan uzaklaştıracak ama içimizdeki ışığın dinmemesi gerek. Yani yazar/şair sayısı zaten bu kadar azken, bir de biz yazmaktan vazgeçersek başka kimse yapmak istemeyecektir. Bazen birilerinin önü açık olsun, umut olsun diye devam ederiz bu işe. Evet çok zor yeterince değer görmüyoruz reelde eserlerimizle ... Ama yazmayı bırakmayın lütfen, bu kötü şartlarda yazmayı sürdüren herkes gelecekte hatırlanacaktır..
Pes etmek yok )))))))))))))))))



<yeSa> Evet artık yapay zeka yavaş yavaş hayatımızın bir parçası oluyor ama ben kaç kere yapay zekanın yazdığı şiirleri okumuşumdur ama okurken herhangi bir duygu hissetmedim dümdüz yazılmış gibiydi ki şiir duygu ve yürek işidir.

<yeSa> Bence artık yüreği sıkışan, yüregı çok dolu olan herkes alsın kalemi, kağıdı eline oraya yazsın her şeyi. inşallah insanlarımız yazmayı daha çok sever, yazarlarımıza, şiirlerine, kitaplarına daha çok değer verilir benimserler. Pes etmek yok ne yaşarsan yaşa, ne olursa olsun pes etme, pes etmek acizlerin işidir. : ))

<yeSa> Peki sevgili Burçinn şiirlerini okuyanlardan, seni sarsan, sevindiren yani herhangi bir mesaj yorum aldın mı hiç bizimle paylaşmak ister misin,?



<Burçinn> Özellikle iş ortamında şiir yazmam eleştiriliyor bazen branşımla (tarih) da pek bağdaştırılamıyor diye. "hocam boş iş bunlar boşverin şimdi boş vaktiniz varsa etüte kalın" falan deniyor ve bayağı kırıcı çünkü şiir benim hayatım boş iş çok çirkin bir niteleme...

<Burçinn> İyi yorumlarda bir ayrım yapamayacağım hepsi çok değerli okuyup düşünenler olabilir "ya eline sağlık, iki kelime yazsam ne yazmasam ne" filan diye ama çok değerli her yorum ve eleştiri, lütfen bir iki kelime de olsa gocunmayın yazmaktan)))))



<yeSa> Peki sevgili Burçinn röportajımızın sonuna doğru geliyoruz, En sevdiğin insan evresi hangisidir, (bebeklik, çocukluk, ergenlik, genç, orta yaş, yaşlılık gibi) ?


<Burçinn>
Gençlik diyorum çünkü cıvıl cıvıl yeni alışkanlıklar ,yeni zevkler kazanmak, tecrübe edinmek , hayatı tanımak ve delisiyle dolusuyla çok özel bir çağ bana göre)))


<yeSa> Kesinlikle .))
Peki son olarak IRCFORUMU.ORG forumuna, editör arkadaşlarına, yöneticilerine, üyelerine burdan söylemek istediğin bir şeyler var mı, önerilerin, şikayetlerin ?


<Burçinn>
röportaj teklifi için teşekkür ederim yesacım bayağı akıcı güzeldi bence sorular için sağol çok edebi sanatsal bi röportajdı sevi seviyorum))))))))))
estağfurullah kadro 4 4lük şikayet filan yok , samimiyet arkadaşlık süper hepsi inşallah uzun süre bu birlikteliği koruyabiliriz hepinizi çok seviyorum. Son mesajımsa kimseyi üzmeyin hayattan zevk almaya bakın hep beraber gülelim)))))))))



<yeSa> Ben teşekkür ederim, beni kırmayıp röportaj teklifimi kabul ettiğin için, benim içinde çok güzel bir röportaj oldu, çok hoştu zevk aldım. Bende hayatında başarılar diliyorum, her şeyin en güzeli, en iyisi seni bulsun, hep güzel şanslar dilerim, hep mutlu ol, yüreğin hiç solmasın, kalemin hiç durmasın, mürekkebin bol olsun iyi bizimlesin. : ))

<Burçinn>
sağol)))))))
KoJiRo, nesimsek, Hümaşah ve 9 diğerleri bunu beğendiler..

Konu yeSa tarafından (06 Mayıs 2024 Saat 00:35 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 27 Nisan 2024, 19:38   #2
Süper Moderatör
KoJiRo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Başarıların Daim Olsun Burçin Hanım Bize Bu Röportajı Okumamızı Sağlayan Yesa Teşekkür Ederim Ellerine Emeklerine Sağlık.

yeSa ve Burçinn bunu beğendiler.
________________





 
Alt 27 Nisan 2024, 19:42   #3
En büyük servet itibardır.
BLackLorD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Soruların içtenlikle cevapladigin için teşekkürler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılarının devamını dilerim

yeSa, KoJiRo ve Burçinn bunu beğendiler.
________________

 
Alt 27 Nisan 2024, 20:11   #4
Kayıtlı Üye
NesLisaH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Başarılarının devamını diliyorum @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çok güzel röportaj olmuş tebrik ediyorum 💐

Burçinn, yeSa ve KoJiRo bunu beğendiler.
________________


Sizi sıradan biriymişsiniz gibi
davranan hiç kimseyi
Sevmeyin..!
 
Alt 27 Nisan 2024, 20:21   #5
Yarışma Birincisi
Burçinn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Teşekkür ederiz okuyan yureklere sağlık olsun

yeSa, KoJiRo, NesLisaH ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
________________

nE biR KıRıK kaLp bıRaK aRdınDa, nE dE GiDişiNe YıKılaCaK biR SevDa...
 
Alt 27 Nisan 2024, 21:12   #6
Standart

her ikinizinde emegi yüregiinize saglık

yeSa bunu beğendi.
________________

SihirliSohbet.Org & Sevdi.Net
 
Alt 27 Nisan 2024, 21:13   #7
Kyo
Kyo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Iki tarafa basarilar.

yeSa bunu beğendi.
 
Alt 28 Nisan 2024, 17:32   #8
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

İkinizinde emeğine sağlık keyifle okudum.
Malatyalı olmak ayrıcalık burçinn cim.D

yeSa ve Burçinn bunu beğendiler.
________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...




H u z u r . . .
 
Alt 28 Nisan 2024, 18:13   #9
Standart

Okurken keyif aldığım nadir röportajkardan bir tanesi daha

Emeğine yüreğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tebrikler özenle seçilmiş sorular ile sohbet tadında bir röportaj olmuş

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] samimi ve içten cevaplarını okuyarak seni biraz daha yakından tanımak güzel oldu emeğine yüreğin var olsun ayrıca Tebrik ediyorum yine birinciliğin icin .. hayatta herp yüreğin Üşümesin incinmesin 💜💜

yeSa bunu beğendi.
________________

Çekme, Cennetimin Pencerelerine perde.
Kaldır! Göz kapaklarını
 
Alt 28 Nisan 2024, 18:19   #10
Editör
EfSaNe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeqinize yüreğinize sağlık iki samimi insan röportaj yaparsa böyle güzel okuma keyfi verir (: başarılarınız daim olsun. 🌹

yeSa bunu beğendi.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


İnsan Bazen Büyük Hayallerini Küçük İnsanlarla Ziyan Eder..!
-
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:09.