IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


Ağaç Şeklinde Aç49Beğeni

 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Aralık 2023, 03:03   #1
Ircforumuicon (1) Editör Röportajı "Belma"

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]





<yeSa> Merhaba Belma hoşgeldin nasılsın?


<Belma>
Hoşbuldum, teşekkür ederim iyiyim siz nasılsınız


<yeSa> Teşekür ederim, bende iyiyim. Öncelikle "Eşsiz Mürekkep" yarışmanın birincisi oldun bunun için tekrar tebrik ediyorum seni. Beni kırmayıp bu röportajı kabul ettiğin içinde teşekkürlerimi sunuyorum.

<yeSa> Evet sevgili, Belma seni tanıyanlar kadar, tanımayanlarda var. Bize kendinden bahseder misin, Belma Kimdir ?



<Belma> İsmim Belma ,MART /88 Ankara polatlı..Biz polatlılar Ankara demeyiz illa Polatlı'yı parantez içi geçiyoruz.) bu sanırım genlerden geçen bir durum bizde.Hacettepe edebiyat mezunuyum , ama öğretmenmiyim değilim ve hiç yapmadım.Aslında okulumla alakalı hiç bir kurumda çalışmadım fakat çokta uzak değilim o camiaya iç içeyiz başka şartlarda.




<yeSa> Aslında eski ve kalabalık bir ilçe de, Ankara'dan biraz uzakta bir ilçe, belkide il olması gerekiyor. .)) "Öğretmenlik hiç yapmadım, okulumla alakalı bir kurumda çalışmadım", derken. Atanamadığın için.



<Belma>
Evet aynen Ankara'ya hayli uzak , yok genelde öğretmen sanarlar beni ama hiç eğitim adına bire bir eğitimci olmadım .Bu yüzden öğretmen kelimesini sıkıştırdım oraya.)Farklı camilarda daha başka yöneldim çalışmaya.



<yeSa> Demek ki o alanda emeklerin desteklerin çok, ne güzel aslında birilerine bir şeyler öğretmek yol göstermek.: )) Peki ne zamandan beridir makale yazıyorsun Belma, nasıl başladı ?



<Belma> Başlangıcı hazin bir öykü ve öykünme idi aslında, o şekilde başladım yazmaya ve yazarken tuhaf oluyordum.Önce bundan rahatsız oldum ama işte hayat şartları.. sonradan zevk oldu ve bu şekilde karalamaya devam ettim .Kalemi mi geliştirdim ?
tabikide hayır.Kalem aynı elbette.



<yeSa> Evet aslında ilk başlarda yazarken, paylaşırken öyle tuhaf hissediliyor sonra bağımlılık gibi yazdıkça yazasın geliyor ve sen çok imrendigim başarılı bulduğum birisin kesinlikle. 🌸

<yeSa< Peki Belma yazarken özel olarak dinledigin bir müzik var mi ?


<Belma>
Özel müzik yok ama belki birden bir şarkı tınısı beni etkileyip
yazmaya iter.



<yeSa> Peki sevgili Belma yazarken nelerden ilham alıyorsun, yani yaşadığın bir şeyde mi, yoksa makaleyi yazdıkça devamı mı geliyor, yani bir ilham kaynağın var mı?


<Belma>
Yukarıda da dediğim gibi ( Anlık ), benim ilhamlarım biraz değişken olabiliyor.Bir anda yazmışımdır şimdiye kadar yazdıklarımı asla demlenmesine izin vermem şiirlerimi.Anlık o duyguyu yaşar ve aktarırım .Demi sadece çay'da seviyorum ve muhakkak yazmadan önce /Dişime kan değmesi lazım.)))



<yeSa> Yeter ki şiir sevgisi olsun, her an yazılır zaten, bir çaykolik olarak katılıyorum çay candır, kafayı toparlar. : )) Peki yazmak dışında hoşlandığın bir hobin var mı neler yaparsın bize biraz anlatır mısın ?


<Belma>
Arkadaşlarımla vakit geçirmek ( rakıdaşlarım vardır ve çok sevdiğim kedim sümbül) Onun dışında Sokak hayvanlarını ziyaret ederim elimde poşet ve mama yada kemik vsvsvs ile ve arada mutfakta yeni kekler , çorbalar deniyorum.))

Yani bu da demekki mutfakta vakit geçirmek bile bana göre hoby.))



<yeSa> Ne güzel daha ne olsun, yeni şeyler de denemek, yapmakta çok güzel .)) Peki Belma ilk satin aldığın kitap neydi ve neden o kitabı almıştın. ?



<Belma>
İnan ismini hatırlamıyorum , kendimi bildim bileli öylesi kitaplar almışımki, kesin victor hugo'nun kitaplarından biridir.



<yeSa> Peki aldığın tüm kitaplar halen sende mi kitaplığında durur mu. ?


<Belma>
Hayır zaten dursa idi muhakkak sıralama rakamı eklerdim rengine göre ,çok hazırlıksız yakaladın bak bu soruda beni , vermişimdir birine emanet ; oda gelmemiştir. Bu iyi oldu sonra bakacağım.))


<yeSa> Bu soruyla iyi bir şeye vesile olduysam ne mutlu bana,: )) Peki şiirlerini okumaktan hoşlandığın sevdiğin bir yazar var mı, o yazarın veya başka bir yazarın en sevdiğin etkilendiğin şiir hangisidir. ?


<Belma>
İsmet Özel - Münacaat, Enver Gökçe- İlk adım , Nurullah Genç-Beni anlamayışına ,İlhan Berk-1919 .

Bunlardan İlhan Berk'in

Ben dünyaya bir idare lambası altında geldim
Yeryüzü Birinci Dünya Harbi'ni yaşıyordu
Başımın üstünde mendil boyunda bulutlar vardı

Yunan Harbi'nde yanan şehirlerimizi bir dağdan seyrettim
O çadır çadır insanlar
..
..
Bu satırları beni çok etkilemiştir.



<yeSa> Evet çok güzel anlamlı etkileyici gerçekten. Peki senin "en" dediğin kitapların var mı?



<Belma>
Statü Endişesi- Alain de Botton
Kötülük çiçekleri- Charles Baudelaire

aslında en değil ama şu an keyifle okuduğum kitaplar bunlar
yoksa hiç bir kitap benim için 'en' değil.Güzeldi yada kötüydü derim içeriğe..



<yeSa> Peki Belma katıldığın bir kitap fuarı, sergileri var mı. Katılır mısın ?



<Belma>
Evet çok kez katıldım,eskisi gibi olmuyor artık eskiden daha heyecanlı olurduk.Ve çok vakit harcardık o ortamlarda..Hiç bir şey eskisi gibi değil işte maalesef.Edebiyatı'da edebide biz insanlar maalesef -hiç- ettik.


<yeSa> Evet öyle eskiler çok güzeldi bir daha o günler gelmeyecek ama güzel olarak kalacak. Zamanla insanlar, düşünceler, zihniyetler çok değişti ve sosyal medyada olduğu için her şeyi hiç ettik sadece eskileri özlüyoruz. 🌸

<yeSa> Peki sevgili Belma seninle ilgili bilmediğimiz "ufacık" bir detayı bizimle paylaşmak ister misin.



<Belma>
Acaip tiklerim vardır .)))ama bunu kesinlike demeyeceğim



<yeSa> Peki bakalım : ))Hayattaki en büyük hayalin ve amacın nedir sevgili belma bunu bizimle paylaşmak ister misin ?


<Belma>
Çok hayalim yok aslında, Küçüktür benim hayallerim; (biraz arabesk oldu ama .) )

çok yorulunca evime gitmeyi hayal etmek gibi..
acıkınca güzel bir masaya oturup yemek gibi
yada;
sabah uyandığımda güzel bir kahvaltı ile güne başlamak gibi.
bunlar olunca zaten tüm hayallerim avucumda.



<yeSa> Kesinlikle öyle 🌸 Peki makalelerini okuyanlardan, seni sarsan, sevindiren yani herhangi bir mesaj yorum aldın mı hiç bizimle paylaşmak ister misin, sevgili Belma ?



<Belma>
Çok kez bazı platformlarda aşırı tepkiler aldım ve Soraya gibi taşlandım .), ve inanılmaz eleştiriler..ama bu beni caydırdımı ? asla.
övgüde eleştiride muhakkak lazım .Kimilerini kalemde kavi eder bu durum kimilerinide hiç aşındırmaz bile.Bende tabi, Övgüdende eleştiridende nasibimi aldım.Şunu samimiyetle diyebilirim size
yazmak benim için hiç bir zaman tutku olmadı belki bu yüzden.

Tabiki : tepkim her zaman yerinde olmuştur zira severim
zamansız ironi'yi.))



<yeSa> Ne güzel her zaman yazmaya devam etmişsin bu çok güzel özel bir şey. Tabiki övgü de, tepki de alınır ama tepki gösterirken bile karşımızdaki kişinin insan olduğunu unutmamak gerek bir saygı ve çizgisi olmalı. 🌸

<yeSa> Peki Belma Editör ve okuyucu olarak. İnsanlara ne söylemek istersin burdan. ?



<Belma>
Acımayın kağıda ...yazın gitsin !
gün gelir savrulur nasılsa...



<yeSa>Kesinlikle herkes yazmalı, içinde tutsan hasta eder, insanoğluna anlatsan pişman eder, en iyisi kağıda dökmek : ))

<yeSa> Peki Belma röportajımızın sonuna geliyoruz. Bu bir yazar röportajı olduğu için, bu tarz sorulara ağırlık verdim, ama senin online olduğun, vakit geçirmeyi sevdiğin bir sunucu var mı bununla ilgili bir şey demek ister misin. ?



<Belma>
Çok arkadaş var, davet yada forumda ana sayfada gördüğüm zaman ziyaret ettiğimi yerler oluyor vaktim oldukça . Ama son zamanlarda biraz azalttık malum iş güç ve güncel yaşam savaşımız.Evet gittiğim zaman güzel muhabbetler ederiz bir gün denk geliriz belki .)) Hepside kendine has ve güzel.


<yeSa> Ne güzel, sanal gibi bir yerde güzel dostluklar, arkadaşlıklar kurmak, her şeyin fazlası zarardır tabiki, ama kafa dağıtmak için güzel bir şeydir. .))

<yeSa>Peki son olarak IRCFORUMU.ORG forumuna, editör arkadaşlarına, yöneticilerine, üyelerine burdan söylemek istediğin bir şeyler var mı, önerilerin, şikayetlerin ?


<Belma>
Hepsinin emeklerine sağlık, ortamın tadını çıkarın.Alacağınızı alın hem oyun tadında hemde dostluk adına..keza tekrar gelmeyeceğiz dünyaya..Ve Kimseye 'Sevmeyince yük oluyormuş karınca bile 'dedirtmeyin.

Şunuda demeden geçmek istemiyorum
Kırmayın ve kırılmayın..Yaşayanların hepsi bir gün ölüyor..Ve buradan tüm şehit ailelerine sizin vasıtanız ile baş sağlığı diliyorum.

Muhakkak;
''Kısa çöp uzun çöpten hakkını alacak elbette!''

Selam ve muhabbetle.



<yeSa>Bende senin hayatında başarılar diliyorum, kaleminin mürekkebi hiç bitmesin, sağlık, başarılı, hiç kırılmayacagın, güzel günler diliyorum. Seninle röportaj yapmak çok keyifliydi hele ki senin gibi bir üstad ile yapmak benim büyük bir zevkti gurur ve mutluluk duydum, umarım sende röportajı beğenmişsindir, öyle zevk almışsındır.❤️🌸


<Belma>
Çok teşekkür ederim,benim içinde büyük zevkti.Hayatınızda başarılar dilerim sağlık ve mutluluklar ❤️
Sean, YiLDiZ, She ve 12 diğerleri bunu beğendiler..
 
Alt 30 Aralık 2023, 03:08   #2
Aykırı Adam
MarjinaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@Belma Takip Ettiğim vede Yazılarını Paylaşmasını Merakla Beklediğim Tek Editördür.Diğer Editörlerimiz de Tabiki Değerli Yorumlar,Yazılar Yazıyor.Ama Belma Şahsım Adına Ayrı Bir Yerdedir.

Belma bunu beğendi.
________________

Love the life you live. Live the life you love.


 
Alt 30 Aralık 2023, 03:13   #3
FLâner
KinGStaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tebrik ederim. Çok güzel bir roportaj olmuş.

yeSa ve Belma bunu beğendiler.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 30 Aralık 2023, 03:15   #4
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mm senelerdir yazdıklarını okumaktan sıkılmadığım, her zaman okurken derin düşüncelere daldığım, hep her cümlesinde anlam taşıyan güzel yüreklim. Seni tanımak benim için paha biçilemez bir şey. Yine çok güzel anlatmış, ifade etmişsin. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] seninde emeğine sağlık yavrum. Okurken keyf aldım. 💕🌸

yeSa, KinGStaR ve Belma bunu beğendiler.
________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
 
Alt 30 Aralık 2023, 04:27   #5
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yol arkadaşım yürek sırdaşım mızrak kalem (: bu işarete uyuz olur iyikim kirmizi çizim Kısaca Ruhumun Baş Komutanı .. her yazdıgında başka bir sekilde keşfettiğim .. seni daha daha tanımak buyuk keyif ..


@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] güzel kalpli naif hatun )

akıcı keyif veren sohbet tadında bir ropörtaj olmuş emeğinize sağlık olsun ..

yeSa bunu beğendi.
________________

Çekme, Cennetimin Pencerelerine perde.
Kaldır! Göz kapaklarını
 
Alt 30 Aralık 2023, 06:48   #6
Standart

"Acımayın kağıda ...yazın gitsin !
gün gelir savrulur nasılsa..."

Ara ara yazılarını okumaktan büyük keyif aldığım editörlerimizdendir Belma.
Gerçekten kalemi sağlam arkadaşlarımızdan..^^
Kalemin hep yazmaya devam etsin, hayatın hep güzelliklerle dolu geçsin
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'cım.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'cımm eline, emeğine, çalışmana sağlık bu keyifli röportaj için.
Keyifle okudum gerçekten ve Belma'yı daha da yakından tanıdığım için çok mutlu oldum.

yeSa bunu beğendi.
________________


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 30 Aralık 2023, 09:58   #7
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Her Soruyu ve Cevabı Soluksuzca Okuduğum Keyifli bir Söyleşi Olmuş.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yıllardır Takip Ederim.
Her Makalede Kendine Yeni bir Şeyler Katan Şahane Biridir.
Eleştiriler Her Zaman Başarılı Olduğunu Gösterir Sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’cım.
Sen Yolunda Gayet Başarılı Kalemi ve Yüreği Güzel Kadınsın..
Başarıların ve Makalelerin Daim Olsun Tatlım .
Seviliyorsun..

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Çok Başarılı Röportaj Olmuş.
Yüreğine Sağlık Canım ..

KivanC, yeSa ve Belma bunu beğendiler.
 
Alt 30 Aralık 2023, 10:32   #8
Standart

Emeğine yüreğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'cım harika bir röportaj olmuş.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nın yazılarını keyifle okuyorum. Kalemi gerçekten çok kuvvetli.
Başarılarının devamını diliyorum...

yeSa ve Belma bunu beğendiler.
________________

Hayvan severlik bir ünvan değildir.İnsan olmanın gereğidir..


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 30 Aralık 2023, 12:00   #9
Standart

Harika bir röportaj olmuş @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yüreğine sağlık, @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile bir zaman once tanışmıştım, bilgili ve zeki bir insan olması yanında mutavezi kişiliğede sahip, yolun bahtın açık olsun.

yeSa ve Belma bunu beğendiler.
________________

"Sevilmenin kıymeti bilinmiyorsa, Uzaklaşmak En güzeli ki üzülen sen olmayasın"
 
Alt 30 Aralık 2023, 12:07   #10
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kalemi kuvvetli bir arkadaşımız kendisi gerçekten çok güzel yazıyor...
Güzel röportaj olmuş emeğinize sağlık olsun

yeSa bunu beğendi.
________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...




H u z u r . . .
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:23.