IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


Dünyadan Haberler Dünya üzerindeki tüm gelişmelere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Mayıs 2023, 12:02   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Taşınabilir Mini Ameliyathane Hayat Kurtarıyor

Taşınabilir Mini Ameliyathane Hayat Kurtarıyor


İster yoksul bir ülke ister bir savaş alanı veya bir afet bölgesi olsun, doktorların steril bir ameliyathane dışında ameliyat yapmak zorunda olduğu durumlar mutlaka oluyor. İşte SurgiField sistemi, bu noktada devreye giriyor çünkü bu sistem, temelde minyatür bir taşınabilir ameliyathane.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsünün (MIT) yan kuruluşu SurgiBox tarafından üretilen SurgiField sistemi, üç parçadan oluşuyor: sızdırmaz tek kullanımlık şeffaf plastik SurgiBubble, elektrikli hava pompası donanımlı Akıllı Kontrol Modülü (SCM) ve şarj edilebilir lityum-iyon pil. Üçünün de tek bir sırt çantasında taşınabildiği ve sadece birkaç dakika içinde bir araya getirilebildiği belirtiliyor.

Nasıl kullanılıyor?

Sistem kullanımdayken önceden sterilize edilmiş SurgiBubble, söz konusu vücut bölgesinin üzerine yerleştiriliyor. Alt kenarları, hastanın cildine temas edecek şekilde kapatılıyor ve birlikte verilen katlanabilir bir çerçeve ile sistem, şeklini alıyor. SCM, içerideki hava akışını sağlayan HEPA filtresi ile balonun içindeki havayı temizliyor.

Ameliyat sırasında cerrah, içe bakan iki kol deliğinden baloncuğun içine girebilecek. Daha sonra şeffaf plastik aracılığıyla yaptığı işlemi takip edebilecek. İşlem tamamlandıktan sonra SurgiBubble, çıkarılıp atılacak ve sistemin geri kalanı tekrar paketlenecek.

Şimdiden 31 hayat kurtardı!

Devam eden yardım programının bir parçası olarak geçtiğimiz ay, Ukrayna’ya 50 adet SurgiField sistemi bağışlandı. MIT, ilk bağışın ardından Güney Ukrayna Operasyon Komutanlığı’nın, sistemin şimdiden 31 hayat kurtardığını rapor ettiğini belirtiyor.

İlk tam üretimin Sınır Tanımayan Doktorlar’a gönderilmesi planlanıyor. İleride bu teknolojinin acil olmayan durumlarda da kullanılmaya başlanması ve rutin operasyonların gerçekleştirilebileceği yerlerin genişletilmesi de mümkün görünüyor.



Alıntı
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:12.