IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


Dünyadan Haberler Dünya üzerindeki tüm gelişmelere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Mayıs 2023, 11:03   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yasa Dışı Elektronik Sigaralar Yüksek Oranda Kurşun ve Nikel Barındırıyor

Yasa Dışı Elektronik Sigaralar Yüksek Oranda Kurşun ve Nikel Barındırıyor


Kidderminster’daki Baxter College’da toplanan kullanılmış elektronik sigaralar bir laboratuvarda test edildi. Test sonucunda, bunları kullanan çocukların günlük güvenli kurşun miktarının iki katından fazlasını ve güvenli nikel miktarının dokuz katından fazlasını soluduğu belirlendi.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre çocuklarda yüksek düzeyde kurşun maruziyeti, merkezi sinir sistemini ve beyin gelişimini etkileyebilir.

Düzenleyici standartların karşılandığından emin olmak için elektronik sigara üreticileriyle birlikte çalışan Liverpool’daki Inter Scientific laboratuvarı 18 elektronik sigarayı analiz etti.

Çoğu yasa dışı olmakla birlikte bu elektronik sigaralar Birleşik Krallık’ta satılmadan önce herhangi bir testten geçmemişti.

Laboratuvar kurucu ortağı David Lawson, “15 yıllık testlerde, hiçbir cihazda kurşun görmemiştim. Bunların hiçbiri piyasada olmamalı. İzin verilen metal seviyeleriyle ilgili tüm kuralları çiğniyorlar. Gördüğüm en kötü sonuçlar bunlar.” açıklamasını yaptı.

Sonuçlara göre kurşun öngörülen güvenli maruz kalma seviyesinin 2,4, nikel 9,6 ve krom 6,6 katı olarak tespit edildi.

Metallerin ısıtma mekanizmasından kaynaklandığı düşünülüyordu ancak testler, metallerin sıvının içinde olduklarını gösterdi.

Laboratuvar testleri ayrıca sıvı ısındığında, sigara dumanında da bulunan formaldehit ve asetaldehit gibi kimyasallara dönüşen karbonil adı verilen bileşiklerin yasal elektronik sigaralardaki seviyenin 10 katı olduğunu buldu.

Royal College of Physicians Tobacco Group’ta yer alan Nottingham Üniversitesi Epidemiyoloji Profesörü John Britton, metalleri solumanın tehlikeli olabileceğini belirtti.

Britton, “Kurşun bir nörotoksindir ve beyin gelişimini bozar, krom ve nikel alerjendir ve genel olarak kan dolaşımındaki metal parçacıkları kanın pıhtılaşmasını tetikleyebilir ve kardiyovasküler hastalığı şiddetlendirebilir.” dedi.

Hükümet, İngiltere’de yasadışı elektronik sigara satışıyla mücadele için 3 milyon sterlin ayırdı. Daha fazla test satın alımını finanse etmek ve ürünlerin mağazalardan kaldırılmak ve elektronik sigaralara erişen çocukların sayısını azaltmaya yardımcı olacak çözümler istiyor.



Alıntı
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:49.