IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Dünyadan Haberler Dünya üzerindeki tüm gelişmelere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Ocak 2024, 10:48   #1
Edi
Süper Moderatör
Edi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ircforumuicon (2) ABD'deki Teksas geriliminde 25 eyaletin bildirisi 'iç savaş'a neden olur mu?

ABD'deki Teksas geriliminde 25 eyaletin bildirisi 'iç savaş'a neden olur mu?


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ABD yönetimi ile Teksas eyaleti arasında sınır güvenliği üzerinden bir gerilim ortaya çıktı. Gelişme, "ABD parçalanıyor" iddiasını gündeme getirirken bölgeden gelen haberler ülkenin Meksika sınırında bulunan Teksas eyaletinde şu an için herhangi bir çatışma ya da iç savaş durumu oluşmadığını bildiriyor.
ABD yönetimi ile Meksika sınırında bulunan Teksas eyaleti arasında sınır anlaşmazlığı, dünya gündeminin baş sıralarına oturdu. Ülkede bir iç savaşın oluşacağı yönündeki iddialar, 25 eyalet yönetiminin Teksas'a destek vermesiyle daha da kuvvetlenirken bölgeden gelen haberler Teksas'ta herhangi bir askeri hareketliliğin olmadığı yönünde.


ABD Yüksek Mahkemesi, sınır devriyelerinin görevlerini yapması amacıyla Teksas eyaletinde Meksika sınırına yerleştirilen jiletli telleri kesebileceği yönünde bir karar verdi. Duruma tepki gösteren Teksas yönetimi, sınırdaki güvenliğin sağlanması için bu kararın uygulanmasının olumsuz sonuçlara neden olabileceğini açıkladı.

25 EYALETTEN TEKSAS'A DESTEK

ABD'deki 25 eyalet, ABD Başkanı Joe Biden ile Teksas eyaleti arasındaki sınır güvenliği geriliminde Teksas'a destek veren bildiri yayımlayarak "Sınırın güvenliğini sağlamak için dikenli tel örgüler de dahil olmak üzere her türlü araç ve stratejiyi kullanma konusunda Vali arkadaşımız Greg Abbott ve Texas Eyaleti ile dayanışma içindeyiz" denildi.

ABD'DE İÇ SAVAŞ MI ÇIKACAK?

Teksas Valisi Gregg Abbott, yüksek mahkemenin aldığı kararı, "işgal" olarak yorumlarken ülkeye sınırdan girenlerin içerisinde teröristlerin ve çete üyelerinin olma tehlikesine dikkat çekti. Ülkede ortaya çıkan gerilim, "ABD'de iç savaş mı çıkıyor?" sorusuna neden olurken bölgeden gelen haberler, şu an için bir "çatışma" ihtimalinin olmadığına işaret etti.

Kaynak: Haberler.com
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:35.