IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Dünyadan Haberler Dünya üzerindeki tüm gelişmelere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Kasım 2023, 10:36   #1
Standart İsrail Gazze’de 4 ayrı suçu da işledi! Soykırım, insanlığa karşı suçlar, savaş ve saldırı suçları

Yaklaşık 3 bin 5 avukatın imzasıyla İstanbul 2. Baro Başkanlığı organizesinde Gazze'de yaşanan soykırımı Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşımak üzere Hollanda'ya giden 16 kişilik Türk heyet, Gazze'deki soykırımı en yakından anlatan 3 klasör delille birlikte Filistin soruşturmasını yürüten savcılık ekibine 1 saat sunum yaptı. Delilleri dikkatle inceleyen savcılık ekibi, bu başvurunun bugüne kadar yapılan 5 başvuru arasından en ciddisi olduğunu bildirdi. Dilekçede, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin yargı yetkisine giren ve İsrail'in işlediği soykırım, insanlığa karşı suçlar, savaş suçları ve saldırı suçları olmak üzere 4 ayrı suç tipi yer aldı.




Gazze'de günlerdir yaşanan insanlık dramı hukukçuları da harekete geçirmişti. Soykırım uygulayan ve çocuk, kadın, yaşlı ve genç demeden insan katleden İsrail'i Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne şikayet etmek üzere imza toplayan İstanbul 2. Barosu, binlerce imzaya ulaştı.




İstanbul 2. Baro Başkanı Yasin Şamlı başkanlığındaki 16 kişilik bir hukukçu heyeti geçtiğimiz günlerde Hollanda'nın Lahey kentindeki Mahkemenin merkezine gitti.





Heyet o güne kadar toplanan 3 bin 5 kişilik imza dilekçesini de Hollanda'ya götürdü. Heyet, Filistin soruşturmasını yürütülen soruşturmacı ekibin başı olan savcı ile görüştü.




GAZZE'DEN 3 KLASÖR DELİL

Savcı ve ekibi, başvurunun mahiyeti ve 3 klasörden oluşan delilleri, delillerin mahiyeti uzun uzun anlatıldı. Savcı da sorular sordu ve heyet soruları cevapladı.


Heyette TBMM Adalet komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, Konya eski Milletvekili Ahmet Sorgun da yer aldı. Bu delillerin büyük bir kısmı bizatihi Gazze içinden elde edildi.


Kaynak: sabah.com.tr
________________

Hayvan severlik bir ünvan değildir.İnsan olmanın gereğidir..


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:58.