IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Dünyadan Haberler Dünya üzerindeki tüm gelişmelere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By Ada

 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2023, 13:24   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Çin pazarı “dünya pazarı” haline geliyor

Çin pazarı “dünya pazarı” haline geliyor




Bu sene, Çin’de reform ve dışa açılmanın uygulanmaya başlanmasının 45. yıl dönümü, aynı zamanda Kuşak ve Yol İnisiyatifi’nin ileri sürülmesinin 10. yıl dönümüdür.

Özel anlam taşıyan bu yılda, 6. Çin Uluslararası İthalat Fuarı (CIIE) da düzenleniyor. 2018 yılında ilki düzenlenen fuar, geçtiğimiz beş sene boyunca yaklaşık 350 milyar ABD Doları tutarındaki sözleşme hacmiyle, bugün artık çok uluslu şirketlere geniş gelişim imkanı sunan önemli bir platform haline geldi.

Daha kaliteli, daha zengin ürünlerle Çin’in muazzam pazarının taleplerini karşılamanın yanı sıra, çok uluslu şirketlere yenilik ve gelişme fırsatları sunmayı amaçlayan CIIE’de bu sene 442 yeni ürünün görücüye çıkması bekleniyor.

Bu bağlamda, kaliteli ürünler daha hızlı bir şekilde Çin pazarına girecek ve Çin’in gelişimleri dünyaya yeni fırsatlar getirecek.

Bu yılki fuarda Çin, ithalatı aktif olarak genişletmek, sınır ötesi hizmet ticaretine yönelik negatif listenin ulusal versiyonunu ve serbest ticaret pilot bölgesi versiyonunu uygulamak, serbest ticaret pilot bölgesi ve Hainan Serbest Ticaret Limanı gibi daha üst düzey açılış platformları oluşturmak dâhil bir dizi açılış uygulaması ileri sürdü. Bu uygulamalar, çok uluslu şirketlere daha fazla alan açarken, CIIE’nin “üst düzey açılmayı hızlandıracak bir platform” olma rolünü oynamasına yardımcı olacak.

Öte yandan, Çin ile Kuşak ve Yol güzergâhındaki ülkeler arasında gittikçe yoğunlaşan iş birliği de son fuarda öne çıktı. Bu seneki fuara katılan 72 ülkeden 64’ü Kuşak ve Yol iş birliğinde yer alan ülkelerdir. Fuara katılan 3 bin 400’den fazla yabancı işletmeden bin 500’den fazlası Kuşak ve Yol İnisiyatifi’ne katılan ülkelerden geliyor.

Küresel bir kamu ürünü olan CIIE, jeopolitik çatışmaların yoğunlaştığı, korumacılığın yükseldiği ve dünya ekonomik toparlanmasının yavaşladığı bir dönemde, dünyaya güven veriyor.

Önümüzdeki beş senede, Çin’in mal ticareti hacminin 32 trilyon doları, hizmet ticareti hacminin ise 5 trilyon doları aşması bekleniyor. Dünyada ithalat temalı devlet düzeyindeki ilk fuar olarak CIIE, Çin’in dışa açılmasının getirdiği fırsatları sunarak yabancı işletmelerin Çin pazarında genişleme planlarına destek olmayı sürdürecek. Çin pazarı tüm taraflara açık bir dünya pazarı haline gelecek.



Alıntı
She bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:04.