IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Dünyadan Haberler Dünya üzerindeki tüm gelişmelere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 31 Ekim 2023, 14:05   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Almanya, İsrail'in zulmüne daha fazla sessiz kalamadı: Önlem alın

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına destek veren Almanya'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı, yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'daki Filistinlilere yönelik şiddetini kınadı. Bakanlık, İsrail hükümetini önlem almaya çağırdı.

İsrail 24 gündür Gazze'yi aralıksız bombalarken diğer yandan da işgal ettiği Batı Şeria'daki Filistinlilere eziyet ediyor. Sık sık İsrail'e destek açıklaması yapan Almanya ise bu kez İsrail'in Batı Şeria'daki şiddetini kınadı.

GAZZE YERLE BİR EDİLDİ

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı operasyon başlatmıştı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı. Okulları, evleri, camileri bombalayan İsrail son olarak da sivillerin sığındığı bir hastaneyi vurmuş ve yüzlerce insanı katletmişti. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 8 binden fazla insanın can verdiğini açıkladı.

ALMANYA'DAN "ÖNLEM ALIN" ÇAĞRISI

İsrail diğer yandan işgal ettiği Batı Şeria'da da Filistinlilere zulmediyor. Bölgede gerginlik sürerken Almanya Dışişleri Bakanlığı, her zaman koşulsuz destek verdiği İsrail'e çağrıda bulundu. Yapılan açıklamada, yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'daki Filistinlilere yönelik şiddeti kınandı. Bakanlık, saldırılar için İsrail hükümetini önlem almaya çağırdı.
Bakanlık Sözcüsü, "Filistinli ailelerin onlarca yıldır yaşadıkları yerde kalabilmeleri ve can ve mal korkusu nedeniyle atalarının evlerini terk etmek zorunda kalmamaları sağlanmalıdır" dedi.

BAŞBAKAN "ALMANYA'NIN YERİ, İSRAİL'İN YANIDIR" DEMİŞTİ

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Gazze saldırılarının ardından İsrail'i ziyaret etmişti. Burada Netanyahu ile ortak basın toplantısında konuşan Olaf Scholz, "Geçen hafta Federal Meclis'te de söylediğim gibi, zor zamanlarda Almanya'nın tek yeri vardır, o da İsrail'in yanıdır" demişti.


haberler.com
________________

Sanalı bıraktım..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:03.