IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


Dünyadan Haberler Dünya üzerindeki tüm gelişmelere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 Post By İpek
  • 1 Post By She

 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Ekim 2023, 20:19   #1
Standart Netanyahu ile görüşen Sunak'tan İsrail'e destek mesajı: "Sizin kazanmanızı istiyoruz”

Netanyahu ile görüşen Sunak'tan İsrail'e destek mesajı: "Sizin kazanmanızı istiyoruz”




İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile düzenlediği ortak basın toplantısında “Sivillere zarar vermemek için her türlü önlemi aldığınızı biliyorum" dedi. Sunak, “Dayanışma içinde yanınızda olacağız, halkınızın yanında olacağız. Sizin kazanmanızı istiyoruz” şeklinde konuştu.

19.10.2023 Haber Kaynağı: İHA


srail’e ziyaret gerçekleştiren İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Kudüs’te İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. Sunak ve Netanyahu görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak yaptığı açıklamada, "İsrail'in kendisini uluslararası hukuka uygun şekilde savunmasını, Hamas'ın peşine düşmesini, rehineleri geri almasını, daha fazla saldırıyı engellemesini ve uzun vadeli olarak güvenliğini arttırmasını kesinlikle destekliyoruz” şeklinde konuştu. “Sivillere zarar vermemek için her türlü önlemi aldığınızı biliyorum" ifadesini kullanan Sunak, "Filistin halkının Hamas'ın kurbanı olduğu da biliyoruz. İsrail'in Gazze'ye insani yardım gönderilmesine izin verme kararını memnuniyetle karşılıyorum” dedi. İsrail'in yanında olmaktan gurur duyduğunu kaydeden Sunak, “Dayanışma içinde yanınızda olacağız, halkınızın yanında olacağız. Sizin kazanmanızı istiyoruz” şeklinde konuştu. Sunak, İngiltere'nin bölgeye yönelik yardımının mümkün olan en kısa sürede artacağını söyledi.



“BU BİZİM EN KARANLIK ZAMANIMIZ”

Hamas’ı “yeni Naziler” olarak nitelendiren Netanyahu ise yaptığı açıklamada, “Bu İsrail'in savaşı, bu modern Arap ülkelerinin savaşı, Batı medeniyetinin savaşı, özgür dünyanın savaşı, gelecek savaşı” ifadelerini kullandı. İran’ı ve Hamas’ı Orta Doğu'yu "esaret, savaş, kölelik ve imha çağına" geri getirmeye çalışmakla suçlayan Netanyahu, "Seksen yıl önce uygar dünya en karanlık anınızda yanınızdaydı. Bu bizim en karanlık zamanımız. Dünyanın en karanlık anı. Birlikte durmamız gerekiyor” dedi. Netanyahu bunun “uzun bir savaş” olduğunu belirterek bu nedenle İsrail’in İngiltere'nin sürekli olarak desteğine ihtiyacı duyduğunu söyledi.


Alıntılar
CNN
TÜRK

She bunu beğendi.
________________

 
Alt 19 Ekim 2023, 20:31   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Sanki maç ta sizin kazanmanızı istiyoruz demek nedir

İpek bunu beğendi.
________________

~ E & B ~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:28.