25 Temmuz 2021, 17:46
|
#1
|
|
Fırında Asian Tavuklu Pilav
Fırında Asian Tavuklu Pilav Tarifi İçin malzemeler
- 8 parça kemiksiz tavuk but
- 2 su bardağı yasemin pirinci
- 3 yemek kaşığı tatlı biber sosu (+ 2.pişirme için 2 yemek kaşığı ekstra)
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 4 diş sarımsak (İnce rendelenmiş)
- 1.5 su bardağı tavuk suyu
- 1 adet kırmızı soğan (İri doğranmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Servis için
- Kızarmış soğan
- Taze kişniş (İnce kıyılmış)
Fırında Asian Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır?
- Sosları ve esmer şekeri bir kasede karıştırdıktan sonra fırın kabına aldığınız tavuk butlarının üzerine dökün.
- Daha sonra pirinç, sarımsak ile tavuk suyunu da ilave edin ve soğanı ekleyin.
- Üzerine zeytinyağı gezdirdikten sonra folyo ile kapatın ve önceden ısıtılmış 200 derece sıcaklıkta ve alt-üst ayardaki fırında 1 saat pişirin.
- Sürenin sonunda fırından alarak folyoyu çıkarın ve bir fırça yardımıyla ikinci pişirme için ayırdığınız tatlı biber sosunu tavukların üzerine sürerek 220 derece sıcaklıktaki fırında 30 dakika daha pişirin.
- Fırından alın ve üzerine kızarmış soğan ile taze kişnişi serptikten sonra sıcak servis edin.
lezzet
|
|
|