|
|
Alisa |
25 Aralık 2023 05:17 |
Pay De Pera (meksika mutfağı)
Malzemeler
- 25 g yumurta beyazı
- 30 gr pudra şekeri
- 10 g un
- 25 g tuzsuz tereyağı (Eritilmiş)
- 1 l su
- 75 g şeker
- 1 kg armut (Soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış ve dilimlenmiş)
- 1 çubuk tarçın
- 1 adet limon suyu
- 1/2 tatlı kaşığı vanilya
Pay De Pera
Nasıl Yapılır
- Un ile pudra şekerini geniş bir kabın içerisine alarak karıştırın. Yumurta beyazını çırptıktan sonra yavaş yavaş una ilave edin.
- Sonrasında tuzsuz tereyağını ekleyin ve 5 dakika süreyle karıştırarak hamuru hazırlayın.
- Ayrı bir tencerenin içerisine su, şeker, armut, çubuk tarçın, limon suyu ile vanilyayı koyarak kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra altını kısarak 4 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
- Güveç tabak içine hazırladığınız hamuru koyun, üzerine 5-6 adet pişirdiğiniz armut diliminden yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.
- Servisten hemen önce ortasına bir top vanilyalı dondurma koyun ve sıcak servis edin.
lezzet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:22. |
|
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.