IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Haziran 2021, 22:09   #1
Kayıtlı Üye
Ottoman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bekarlar İçin Evlenme Duası, Bekarlar İçin Kısmet Açma

Evlilik bir çok bekar kişinin hayallerini kurduğu dünya evine adım atmanın ilk aşamasıdır. Evlilik kurumunda eşlerin birbirlerine karşı sevgi, saygı ve anlayış göstermesi önemlidir. Kısmeti kapalı ya da bağlı olduğu düşünülen bazı bekarların hayırlı evlilik için okuyabileceği tavsiye edilen dua ve sureleri sizler için hazırladık. Evlilik için 21 defa Taha Suresi okumak ve en etkili evlilik duaları bu yazımız da sizlerle.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in sünnetlerinden biri olan evlilik, kendimizi haramdan korumak ve dini hayatımızı en güzel şekilde yaşamamızı sağlayan en önemli etkenlerden bir tanesi olarak bilinmektedir. Öyle ki, evlilik üzerine geçen pek çok ayet ve hadis-i şerif bu durumu bizlere en güzel şekli ile göstermektedir. “Kim evlenirse imanın yarısını tamamlamış olur; kalan diğer yarısı hakkında ise Allah’tan korksun!” (Heysemî, IV, 252) hadis-i şerifinden de anlayacağımız üzere Müslüman kimselerin hayırlı kimselerle evlenip sünnete uymaları gerektiği vurgulanmıştır.

“Kadın dört sebepten biri için nikâhlanır: Malı, nesebi, güzelliği ve dindarlığı. Sen dindar olanı seç ki hayır ve bereket göresin!” (Buhârî, Nikâh, 15, Müslim, Radâ, 53) hadis-i şerifi erkeklerin yuva kuracağı kadında öncelikli olarak bakması gereken özellikler sıralanmıştır. Dinimiz üzerine hayırlı bir evlilik yapmak isteyen kimselerin kısmetlerinin açık olması için okunması tavsiye edilen duaları burada bulabilirsiniz.

BEKARLAR İÇİN EVLENME DUASI, EVLENMEK İÇİN OKUNMASI GEREKEN DUALAR

Bekarlık zamanlarından kurtulmak isteyip gönlüne evlilik düşüncesini yerleştirmiş olan bir bekarın evlilikte denemiş dua tavsiyeleri üzerine gece Teheccüd namazını kılıp daha sonra dua etmesi oldukça faziletlidir. Allah (c.c)’a karşı gerekli tesbihatlar tamamlandıktan ve Efendimiz (SAV)’e Salatu Selam getirildikten sonra duaya başlamak münasiptir. Duada en önemli şeyin içten ve samimiyet olduğu unutulmamalı, gerçekten kalbi bir şekilde hatta gerekirse ağlayarak dua etmek son derece önemlidir.

Hayırlı bir kısmet ve evlilik için yapılması tavsiye edilen şeylerden birisi de 2 rekat namaz kıldıktan sonra evlilik üzerine yapılabilecek bir dua şeklidir. 7 defa Fatiha, 7 defa İhlas, 7 defa Felak, 7 defa Nas ve 1 defa Ayet-el Kürsü duasının okunduğu namaz sonrasında

“Allahım! Allahım! Kalbimden geçenleri en iyi sen bilirsin. Hem yüreğimi hem de ellerimi sadece sana açtım. Ne olur Yarabbim hem yüreğime merhamet et hem de kalbime mutluluk esintileri nasip eyle. Allahım! Biz aciz kullarına her türlü nimetten sınırsızca veren yüce merhametin iltica yaparak, İndirmiş olduğun Fatiha Suresinin ve İhlas Suresinin içeriğindeki sonsuz feyzinden ve bunların mana hazinesinden medet umarak ve sana sığınarak senden duamın kabulünü diliyorum. Kısmetimin açmasını ve hakkımda hayırlı olan evliliği için bana bir yol açmanı niyaz ediyorum. ” denilebilir.

CUMA GÜNÜ OKUNACAK KISMET AÇMA DUASI

Müslümanların bayramı olarak kabul edilen mübarek Cuma günü, gerek ibadetlerde gerek önemli olayların gerçekleştiği günlerin gerçekleşmesi ile oldukça kıymetli bir gündür. Öyle bir vakit var ki o vakte denk düşen duaların geri çevrilmediği değerli vakitte hayırlı bir evlilik için dua eden kimsenin Allah (c.c)’un izni ile muradına ermesi sağlanabilir. Cuma günü abdestli bir şekilde 2 rekat tövbe namazı kılıp 18 kez Cuma suresi okunması hayırlı evlilik için önerilir. Bunun haricinde evlilik için kısmetlerinin açılması için her gün şu duanın okunması tavsiye edilmektedir:

‘’Rabbi inni lime enzelte ileyyi min hayrin fakiru

Anlamı: Rabbim bana indireceğin her hayra muhtacım.

DİŞ AĞRISI İÇİN OKUNMASI GEREKEN DUALAR

EVLİLİK İÇİN 21 DEFA TAHA SURESİ OKUMAK;

Güzel bir gusul abdesti alındıktan sonra Allah rızası için 6 rekat namaz kılınır. (Yatsıdan sonra kılınması önerilir.) Allah’a hamd eip Efendimize salatu selam getirdikten sonra 7 kez “Allahümme ente halaktenî ve ente tehdînî ve ente tut’imunî ve ente tesgînî ve ente tümîtünî ve ente tuhyînî.” okunur. Ardından Taha süresinin ilk 12 ayeti 21 defa okunur, yeniden salavat okunur ve istenen şey söylenir.

7 gün boyunca her vakit namazın bitiminde 7 kez “Allahümme ente halaktenî ve ente tehdînî ve ente tut’imunî ve ente tesgînî ve ente tümîtünî ve ente tuhyînî.” okunur. Taha suresinin 12 ayeti 21 defa okunur ve salavat çekilerek istek tekrarlanır.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Hayırlı evlilik için Furkan süresi Âyet-i Kerim

74. ayetinde geçen Furkan Suresi hayırlı bir eş, hayırlı bir evlilik ile hayırlı nesiller için yapılan dua…

Bismillahirrahmanirrahim ” Onlar ki: “Rabbimiz! Bize eşlerimizden ve çocuklarımızdan göz aydınlığı/sevinç ve huzur kaynağı olacak kimseler ihsan et. Ve bizi muttakilere imam/öncü kıl.” derler.” (25/Furkân, 74)
CÜBBELİ AHMET HOCA’DAN EVLİLİK İÇİN OKUNMASI GEREKEN DUA TAVSİYESİ;

Yatsı namazının ardından 4 rekat Allah Rızası için namaz kılınacak. Selam verdikten sonra oturduğunuz yerden kalkmadan…

-100 İstiğfar cekilecek
-10 Salavat getirdikden sonra
-1 fatiha
-3 ihlas
-1 felak
-1 Nas

okudukdan sonra:

1 bardak temiz su alınır ve bunun üzerine 101 defa aşağıda ki ayetler okunup üflenir. Kısmeti kapalı olan, evlenmek isteyip de birini bulup evlenemeyen kişi bu sudan içer. Bu işleme 21 gün boyunca devam edilir.
Bismillahirrahmannirahim

“Inna fetahna leke fethan mübina. Ve fütihatis semaü fekanet ebvaba”
________________

Unutma;Hеr gеlеn sеvmеz.. Vе hiçbir sеvеn gitmеz.


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:39.