IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Temmuz 2023, 14:50   #1
"Omne ignotum pro magnifico."
Chloe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sumak Ekşili Kuru Dolma

Sumak Ekşili Kuru Dolma

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler
4 adet gün kurusu
4 adet kuru patlıcan
4 adet dolmalık yeşil biber
400 g iri çekilmiş kıyma
100 g pirinç
2 adet kuru soğan(Çok ince doğranmış)
1 demet maydanoz (Çok ince doğranmış)
8-10 dal yeşil soğan(Çok ince doğranmış)
3 adet domates (Soyulmuş ve çok ince doğranmış)
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı Kahramanmaraş pul biberi
2 tatlı kaşığı sumak ekşisi
1 çay bardağı zeytinyağı
Kaya tuzu
Karabiber

Nasıl Yapılır
Gün kurusu patlıcan ve biberleri haşlayın.
Domates, soğan, maydanoz ve yeşil soğanı bir kaba alın ve tuz, karabiber, pul biber ile sumak ekşisini ilave edin. Kıyma, salça ve pirinci ekledikten sonra ezmeden, harmanlayarak karıştırın.
Haşlanmış kuru patlıcan ve biberlerin içini az miktarda karışımla doldurun.
Tencere tabanındaki dolmaların yanmaması için tencerenin tabanına öncelikle bir miktar yıpranmış veya yırtılmış kullanılmayacak patlıcan, biber kurularını yerleştirin..
Bu işlem yapıldıktan sonra doldurulmuş dolmaları tencereye yerleştirerek üzerine yeterince su ilave edin.
Zeytinyağı ve sumak ekşisi ekleyerek pişirmeye başlayın. Su kaynamaya başladığında kısık ateşte 20-25 dakika süreyle pişirin ve sıcak servis edin.



lezzet.com.tr
________________



: ( :
Her hikayenin iki tarafı vardır.






 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:57.