![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
![]()
Sumak Ekşili Kuru Dolma
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 4 adet gün kurusu 4 adet kuru patlıcan 4 adet dolmalık yeşil biber 400 g iri çekilmiş kıyma 100 g pirinç 2 adet kuru soğan(Çok ince doğranmış) 1 demet maydanoz (Çok ince doğranmış) 8-10 dal yeşil soğan(Çok ince doğranmış) 3 adet domates (Soyulmuş ve çok ince doğranmış) 1,5 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı Kahramanmaraş pul biberi 2 tatlı kaşığı sumak ekşisi 1 çay bardağı zeytinyağı Kaya tuzu Karabiber Nasıl Yapılır Gün kurusu patlıcan ve biberleri haşlayın. Domates, soğan, maydanoz ve yeşil soğanı bir kaba alın ve tuz, karabiber, pul biber ile sumak ekşisini ilave edin. Kıyma, salça ve pirinci ekledikten sonra ezmeden, harmanlayarak karıştırın. Haşlanmış kuru patlıcan ve biberlerin içini az miktarda karışımla doldurun. Tencere tabanındaki dolmaların yanmaması için tencerenin tabanına öncelikle bir miktar yıpranmış veya yırtılmış kullanılmayacak patlıcan, biber kurularını yerleştirin.. Bu işlem yapıldıktan sonra doldurulmuş dolmaları tencereye yerleştirerek üzerine yeterince su ilave edin. Zeytinyağı ve sumak ekşisi ekleyerek pişirmeye başlayın. Su kaynamaya başladığında kısık ateşte 20-25 dakika süreyle pişirin ve sıcak servis edin. lezzet.com.tr
________________
• : ( : Her hikayenin iki tarafı vardır. ![]() |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|