IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Mayıs 2023, 19:48   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Erikli Yaprak Sarması

Erikli Yaprak Sarması Tarifi İçin malzemeler


  • 500 gr taze asma yaprağı
  • 250 gr diş sarımsak
  • 250 gr yeşil erik
  • 1 büyük boy soğan
  • 400 gr kıyma
  • 500 gr pirinç
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • Tuz
  • 3 limonun suyu


Erikli Yaprak Sarması Nasıl Yapılır?


Soğanı ve 10 diş sarımsağı ince doğrayın. İçerisine salça, kıyma, pirinç, karabiber ve yenibaharı katarak üzerine limon suyu ekleyerek yaprak sarmasının içini hazırlayın. Yaprakların saplarını keserek kaynar suda yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen yaprakların içine büyüklüğüne göre içerisine hazırlanan içten koyun ve serçe parmak büyüklüğünde sarın. Kestiğiniz yaprakların saplarını tencerenin alt kısmına dizin. Sarmaları sapların ve yaprakların üzerine düzgünce dizin. Kalan yaprakları da sarmaların üzerine koyarak tencerenin çapı kadar bir tabağı da yaprakların üzerine kapatın. Üzerine 3 bardak kaynamış su ve tuz koyarak 30 dakika pişirin. Daha sonra tencerenin üzerinden tabağı alarak erik ve kalan sarımsakları ekleyin. 10 dakika daha pişirin. Sarmaların suyunu süzerek servis tabağına alın ve ılık olarak servis edin.
Not: Beraberinde ayran ile yenilmesi tavsiye edilir.


lezzet


________________

Sanalı bıraktım..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:32.