28 Temmuz 2021, 18:41
|
#1
|
|
Beşamel Soslu Ve Tavuklu Krep Sarma
Beşamel Soslu Ve Tavuklu Krep Sarma Tarifi İçin malzemeler
Krep (akıtma) hamuru için;
Beşamel sos için;
Üzeri için;
- 250 gram rendelenmiş kaşar
Beşamel Soslu Ve Tavuklu Krep Sarma Nasıl Yapılır?
- Krep hamuru için bir kapta tuz ve yumurtaları karıştırmaya başlıyoruz.
- Karıştırırken öncelikle sütü ekliyoruz, arkasından bir kaç seferde unu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Krepleri tek tek yağsız tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
- Krep iç harcını, yağ ve tavuk etiyle hazırlamaya başlıyoruz. Salça ve baharatları ekleyerek sotelemeye devam ediyoruz. En garnitürü ve tuzunu ekleyip ocaktan alıyoruz.
- Beşamel sosu, sos tavasında yağ ve unu ekleyerek kavurmaya başlıyoruz. Un kokusu çıkana kadar kavurup, süt ve tuzu ilave ediyoruz.
- Koyulaşana kadar pişirip, ocağı kapattıktan sonra kaşar peynirini de ekleyip karıştırıyoruz.
- En son, kreplere iç harcı ekleyip, üstüne beşamel sosu döküyoruz. Katlayıp kapattıktan sonra, üstüne yine beşamel sos döküp, kaşar serpiyoruz.
- Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika, üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
lezzet

|
|
Alıntı Yap
|