IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Dolmalar - Sarmalar (https://www.ircforumu.org/dolmalar-sarmalar/)
-   -   Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma (https://www.ircforumu.org/dolmalar-sarmalar/6203-visne-eksisi-soslu-lahana-sarma.html)

CURRY SAUCE 25 Temmuz 2021 23:51

Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma
 
Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma Tarifi İçin malzemeler


  • Bir adet lahana (Lahananın büyük yaprakları alınır)
  • Su
İç Malzeme İçin:
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet orta boy kırmızı soğan
  • Vişne ekşisi sosu
  • Yarım bağ dereotu
  • Yarım bağ maydanoz
  • Kuru fesleğen
  • Kuru nane
  • Kuru reyhan
  • Kuru kekik
  • Sumak
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Sos İçin:
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Sıcak su


Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma Nasıl Yapılır?


  • Lahananın büyük yaprakları alınır, temizlenir.
  • Tencereye su koyulur, su kaynarken lahanalar su içerisine koyulur, 2-3 dk bekletilir.
  • Lahanalar süzgeç yardımıyla sudan alınarak ılıması için kenara koyulur.
  • İç malzeme hazırlanır. Tencereye zeytinyağı koyulur , zeytinyağı kızınca küp küp doğranmış soğanlar koyulur ve yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Bulgur koyulur karıştırılır. Baharatlar koyulur, vişne ekşisi sosu karıştırılır. Ocağın altı kapatılır. İnce kıyılmış dereotu ve maydanoz koyulur karıştırılır.
  • Sosu hazırlanır. Bir tabağa salça koyulur ve sıcak suyla açılır.
  • Dolma sarma işlemine başlanır. Yapraklar istenen boyutta parçalara ayrılır ve ortasına iç malzeme koyularak rulo şeklinde sarılır. Sarılan dolmalar tencereye dizilir.
  • Sarma işlemi bitince hazırlanan sos , zeytinyağı ve biraz tuz dolmaların üzerine gezdirilir.
  • Dolmalar ocağın kısık ayarında pişmeye bırakılır.
  • Sıcak ya da ılık servis edilir.
alıntı


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:04.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.