|
|
CURRY SAUCE |
25 Temmuz 2021 23:51 |
Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma
Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma Tarifi İçin malzemeler
- Bir adet lahana (Lahananın büyük yaprakları alınır)
- Su
İç Malzeme İçin:
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 adet orta boy kırmızı soğan
- Vişne ekşisi sosu
- Yarım bağ dereotu
- Yarım bağ maydanoz
- Kuru fesleğen
- Kuru nane
- Kuru reyhan
- Kuru kekik
- Sumak
- Karabiber
- Pul biber
- Zeytinyağı
- Tuz
Sos İçin:
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Sıcak su
Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma Nasıl Yapılır?
- Lahananın büyük yaprakları alınır, temizlenir.
- Tencereye su koyulur, su kaynarken lahanalar su içerisine koyulur, 2-3 dk bekletilir.
- Lahanalar süzgeç yardımıyla sudan alınarak ılıması için kenara koyulur.
- İç malzeme hazırlanır. Tencereye zeytinyağı koyulur , zeytinyağı kızınca küp küp doğranmış soğanlar koyulur ve yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Bulgur koyulur karıştırılır. Baharatlar koyulur, vişne ekşisi sosu karıştırılır. Ocağın altı kapatılır. İnce kıyılmış dereotu ve maydanoz koyulur karıştırılır.
- Sosu hazırlanır. Bir tabağa salça koyulur ve sıcak suyla açılır.
- Dolma sarma işlemine başlanır. Yapraklar istenen boyutta parçalara ayrılır ve ortasına iç malzeme koyularak rulo şeklinde sarılır. Sarılan dolmalar tencereye dizilir.
- Sarma işlemi bitince hazırlanan sos , zeytinyağı ve biraz tuz dolmaların üzerine gezdirilir.
- Dolmalar ocağın kısık ayarında pişmeye bırakılır.
- Sıcak ya da ılık servis edilir.
alıntı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:04. |
|
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.