IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Haziran 2023, 13:28   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Mevsim Geçişlerinde Bağışıklığınızı Güçlendirecek 4 Öneri

Mevsim Geçişlerinde Bağışıklığınızı Güçlendirecek 4 Öneri

Çörekotu Tohumu: Yapılan birçok çalışma çörekotu tohumunun astım, alerjiler, diyabet gibi birçok hastalıkta etkin olmasının yanı sıra bağışıklık sistemini de kuvvetlendirdiğini gösteriyor. Bunun için 1 çay kaşığı öğütülmüş çörekotu, 1 çay kaşığı bal ile karıştırarak her sabah aç karnına tüketilebilir. Ya da eczanelerde satılan kapsül ya da yağ formları tercih edilebilir.


Beta-Glukan: Enfeksiyonlara ve diğer hastalıklara karşı savaşmaya yardımcı olan beyaz kan hücrelerinin aktive olmasına yardımcı olarak bağışıklık sistemini destekliyor. Amaç bağışıklığı desteklemek olduğunda eczanelerdeki kapsül ürünlerden faydalanılabilir.


Bal: Balın antimiktobiyal ve antioksidan özelliklerine bağlı olarak boğaz ağrısını hafiflettiği, soğuk algınlığı belirtileri üzerinde hafifletici etkisi olduğu biliniyor. Hazırladığınız ya da hazır aldığınız bitki çaylarına 1 çay kaşığı kadar bal ekleyerek hem antioksidan etkiyi artırıp hem de lezzetini artırabilirsiniz.


Antioksidandan Zengin Besinler: Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için antioksidanlardan zengin beslenmeye özen göstermek gerekiyor. Antioksidan olarak ilk akla gelen besin öğeleri A,C ve E vitaminleri, Selenyum ve Çinko mineralidir. Bunun için, Havuç, ıspanak, yumurta, portakal, brokoli, kuruyemişler, zeytinyağı, ıspanak, sarımsak, mantar ve kuru baklagilleri öğünlerinizde dengeli şekilde tüketmeye çalışın.


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:52.