IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Haziran 2023, 12:52   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kuru Baklagillerin 8 Önemli Faydası

Kuru Baklagillerin 8 Önemli Faydası


1-Kötü kolesterolü düşürür
Kanda biriken kötü kolesterol, damar tıkanıklığına sebep olur. Baklagiller kolesterol ve doymuş yağ içermez aksine çözünebilir diyet lifi yönünden zengindir ve kalp hastalıklarından korurlar.


2-Kabızlığı önler
Bağırsak hareketlerinizin zorlandığı ve normalden daha az gerçekleştiği durumlara bire birdir. Çünkü baklagiller, sindirilmeden vücuttan dışarı atılan lifler içerdiklerinden dışkıyı daha yumuşak tutarlar. Örneğin; 1 kase kuru fasulye 17 gr. diyet lifi içerir.


3-Kan şekerini dengeler
Glisemik indeks, karbonhidrat içeren besinlerin kan şekerini etkileme hızına göre sınıflandırılmasıdır. Baklagillerin glisemik indeksi düşüktür. Kan şekeri düzeyinizi kontrol altında tutar. Sindirim sisteminiz tarafından bu sayede daha yavaş bir yıkım gerçekleşir. İçerdikleri lif mideyi geç terk edip, bağırsaklardaki glikoz emilim hızını düşürür. Bunun sonucunda kan şekeriniz yavaş yükselir ve hızlı bir acıkma söz konusu olmaz.


4-Demir eksiliğini giderir
Eğer vücudumuzda yeterli demir minerali yoksa vücut daha az hemoglobin üretecektir. Hemoglobinin az üretilmesi kanda oksijeninin az taşınması demektir. Hemoglobin azalırsa organlar ve dokular için oksijen de azalır. Sonuç olarak demir eksikliği anemisi oluşur. Kuru baklagiller içerdikleri yüksek demir sayesinde, demir eksikliği riskinizi azaltır.


5-Zihinsel performansı artırır
B vitaminleri açısından zengin olmalarının yanı sıra içerdikleri riboflavin, tiamin, niasin ve folik asit sayesinde sinir sisteminin düzenli çalışmasına destek olur. Hafıza, zihinsel performans ve öğrenme gücünü artırdığı yönünde yapılan çalışmalar bulunmaktadır.


6-Kemikleri güçlendirir
Kuru baklagiller içerdikleri kalsiyum sayesinde kemik gelişimi ve sağlığını korur.


7-Vücut direncini artırır
İçerdikleri vitamin ve minerallerden demir, E vitamini, magnezyum ve potasyumya vücut direncini artırırlar.


8-Kilo kontrolü sağlar
Kilo kontrolüyle ilgili olarak, baklagillerdeki alfa amilaz inhibitörlerinin de rol oynayabileceğine dair öneriler olmasına rağmen, genel olarak düşük glisemik indeks (GI) değerleri tokluğu artırabileceğinden kilo kontrolünde faydalı olabilir.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:02.