IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Haziran 2023, 12:27   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Uyurken Kilo Verdiren Yiyecekler

Doğru gıdalar tüketmek, yani kalorisi düşük, besin oranı yüksek yiyeceklere yönelmek kilo verme hedefinize ulaşmakta çok önemlidir. Uykuda zayıflama, kilo verme için neler yemeli? makalemizdeki gıdalar içerdiklerinden daha fazla kalori yakımı potansiyeline sahiplerdir ve siz uyurken de yağ kütleleriyle savaşıp, zayıflamanızı sağlarlar.

Narenciyeler (portakal, mandalin, greyfurt, limon vb), yağ yakıcı özelliği ile bilinen lif ve C vitamini depolarıdır. “Fat Free Kitchen”‘a göre, C vitamini, içeriğindeki karnitin amino asit sayesinde, vücudunuzun yağ işleme kapasitesi konusunda önemli bir rol oynar.Bu besin, yağ seyreltilmesi sürecini hızlandırır ve daha sonra vücudun bunu ortadan kaldırmasını sağlar. Metabolizmayı artırmak ve yağ yakmak için lif ve C vitamini açısından zengin turunçgiller sofranızdan eksik olmasın. Greyfurt, guava, limon, misket limonu, portakal, mandalina, papaya ve domates en bilindik narenciye çeşitlerindendir. Bu meyvelerden yapılan meyve sularını içmek de aynı işi görecektir.

Baklagiller, size bitkisel kökenli yağsız protein sağlarlar. “Fat Free Kitchen”‘a göre proteinin sindirimi uzun sürer, böylece daha fazla kalori yakmanızı sağlar. Akşam yemeği için fasulye çorbası yemek ya da piyaz yemek, uyku saatlerinde kalori yakmanıza yardımcı olabilir. Önemli baklagiller arasında, mercimek, bezelye ve fasulye çeşitleri yer alıyor.

Yine “Fat Free Kitchen”‘a göre, süt ve süt ürünleri içeren besinler de, yağ hücreleri ile savaşarak hızlı kilo vermenizde önemli rol oynarlar. Yapılan bilimsel araştırmalar, kalsiyumun yağları parçaladığı gerçeğini ortaya çıkarmıştır. Süt ise en zengin kalsiyum kaynaklarındandır. Yağ yakıcı özelliklerinden yararlanmak için, günlük 1,300mg 1,200 arasında tüketmek gerekir. Süt aynı zamanda, kompleks karbonhidrat deposu olan bir içecektir. Kompleks karbonhidratlar insülin seviyesini düşük bir seviyede tutmak için etkilidirler. Düşük insülin seviyesi ise metabolizma hızının artırılması ve kalori yakmaya yardımcı olur. Kaymağı alınmış süt içmek gereksiz kalori eklemeden yağ yakmanızı sağlayacaktır. Yağ yakma özelliği olan diğer kalsiyumdan zengin süt ürünleri, sert – yumuşak peynir ve yoğurttur. Gün boyu 3-4 porsiyon süt ürünü tüketerek
________________

Sanalı bıraktım..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:42.