IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 31 Mayıs 2023, 13:41   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Keten Tohumu Yağı Zararları ve Yan Etkileri

Keten Tohumu Yağı Zararları ve Yan Etkileri

Keten tohumu yağından faydalanabilmek için günde 2 yemek kaşığı yeterlidir. Önerilen miktarın üzerinde keten tohumu yağı tüketimi, gaz, şişkinlik, ishal, bulantı ya da kusmaya neden olabilir. Mide ve bağırsak problemi olanların keten tohumu yağı tüketimine dikkat etmeleri gerekir.

Kan inceltici ilaç kullananların bu yağı tüketmeleri ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Warfarin, ibuprofen ve aspirin gibi ilaç kullananların keten tohumu yağı tüketmemeleri önerilir. Yapılan bazı çalışmalarda prostat kanseri olanların keten tohumu yağı tükettiklerinde tümör büyümesi görüldüğü saptanmıştır. Bu nedenle bu hastalığa sahip olanların keten tohumu yağı tüketmeleri zararlı olabilir.

Tansiyonu düşük olan kişilerin aşırı miktarda keten tohumu yağı tüketmeleri kan basıncının düşmesine neden olur. Kadınlık hormonları üzerinde önemli bir etkiye sahip olan keten tohumu yağı emziren annelerde ve gebelerde sağlık problemlerine yol açabilir. Kronik hastalığa sahip ve düzenli olarak ilaç tüketen kişilerin keten tohumu yağı kullanmadan önce mutlaka doktora danışmaları gereklidir.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:40.