IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 09 Mart 2023, 13:14   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Patatesin Zararları Var mıdır?

Patatesin Zararları Var mıdır?



Patates sağlıklı bir sebze olsa da her gün tüketiminden kaçınılması gerekir.
Sağlıklı bir sebze olan patatesin diğer tüm sağlıklı yiyeceklerde olduğu gibi fazla tüketiminden kaçınılmalıdır.
Ayrıca patates kızartması, patates cipsi, burger köftesi şeklinde tüketilen patates formlarında daha fazla kalori olduğu unutmamalıdır. İşlenmiş olan bu gıdalar trans yağ içerikleri nedeniyle de tercih edilmemelidir.
Sağlıksız patates tüketimi sadece kilo alımına neden olmaz, mide-bağırsak, kalp ve cilt sorunlarına neden olur. Kızarmış patates her kızarmış ürün gibi hem besin değerleri açısından zayıftır hem de pek çok sağlık sorununa yol açar.
Yüksek kolesterolün yarattığı kardiyovasküler hastalıklar ve diyabet gibi kronik sorunlar kızarmış yiyecekler ve fast-food gibi sağlıksız beslenme modellerinin yarattığı sorunlardan olabilir.

Patatesteki yüksek glisemik indeks ve kompleks karbonhidrat, kan şekeri dengesiyle ilgili büyük sıkıntılar doğurabilir. Kompleks karbonhidratlar sindirildiklerinde, vücut için gerekli olan glikoza yani kan şekerine dönüşürler.
Aşırı patates tüketimi de bu nedenle kan şekerini yükseltebilir veya kan şekerinde ani bir yükselişe sebep olabilir. Bu, diyabeti olan kişiler için ciddi bir sorundur. İnsülin ile ilgili bir hastalığınız varsa doktorunuzun onay verdiği ölçüde ve onun kontrolünde patates tüketebilirsiniz.
Hatta haşlanmış patatesi dilimlenmiş şekilde soğuk yemeye özen gösterin, kan şekerini yükseltme hızı daha yüksek olan patates püresi formundan kaçının.
Ek olarak, patatesle birlikte sindirimini yavaşlatacak protein ve liften zengin bir salata, sebze tüketmek kan şekeri regülasyonu ile ilgili problem yaşayan kişiler için iyi bir tercih olacaktır. Bu şekilde kan şekerinin hızlı ve ani yükselmesine engel olabilirsiniz.


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:45.