IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By Ada

 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Kasım 2023, 13:21   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Günde 1 Elma Yediğinizde Vücudunuzda Bunlar Oluyor

Günde 1 Elma Yediğinizde Vücudunuzda Bunlar Oluyor



Meyve ve özellikle elma sayısız yararı sayesinde mutlaka beslenme düzenine dahil edilmesi gereken bir yiyecek. Yılın neredeyse tamamında bulunabilen bir meyve olan elma yiyerek sağlığınızı korumaya yardımcı olabilirsiniz. Tok tutan, metabolizmayı hızlandırarak sindirimi kolaylaştıran, kilo vermeye yardım eden vitamin, mineral ve lif kaynağı elmanın yararları saymakla bitmez. Size açıklayacağımız faydalarını gördüğünüzde elmaya olan bakış açınızın değişeceğine eminiz.

KALP SAĞLIĞINI DESTEKLER

Her gün yalnızca 1 adet elma yiyerek kalp sağlığınızı koruyabilirsiniz. Antioksidan yönünden oldukça zengin olan elma sayesinde kanser riskini azaltabilir ve zararlı serbest radikallerle mücadeleyi kolaylaştırabilirsiniz. Fazlasıyla lifli bir meyve olan elma ile kandaki kötü kolesterolün düşmesini sağlayabilirsiniz.

İDRAR SÖKTÜRÜCÜ OLARAK İŞLEV GÖSTERİR

Elma yüksek miktarda potasyum içerir. Aynı zamanda vücuttan ödem atılmasını sağlayan etkili bir idrar söktürücüdür. Günde 1 tane elma yiyerek böbreklerinizin daha hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz. Böylece ödem atarak şişkinlikten kurtulabilirsiniz.

DİŞLERİN SAĞLIKLI OLMASINI SAĞLAR

Her gün en az 1 tane elma yiyerek sağlıklı diş ve diş etlerine sahip olabilirsiniz. Yanınızda diş fırçası yoksa yemeğin üzerine 1 elma yiyerek dişlerinizi en sağlıklı şekilde temizleyebilirsiniz. Sahip olduğu mineraller sayesinde, elma yiyenlerin dişlerinin daha az çürüdüğü bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış bir gerçek.

ZİHİN SAĞLIĞINI DESTEKLER

Serbest radikalleri durdurabilmesi ve fazla oranda antioksidan içermesi sayesinde elma tüketmenin alzheimer hastalığına yakalanma riskini azalttığı biliniyor. Elma yiyerek hücrelerinizin yaşlanmaya yenik düşmesine engel olabilirsiniz.

KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUR

Elma genel kanının aksine yağ yakma etkisine sahip olan bir meyvedir. Sindirime yardımcı olarak metabolizmayı hızlandırır. Yemeklerden sonra elma yendiğinde midenin hızla rahatladığı hissedilir. Günde en az 1 tane elma yiyerek iştahınızı azaltabilir ve kendinizi daha tok hissedebilirsiniz. Bu nedenle pek çok diyetisyen tarafından ara öğün olarak elmaya yer verildiğini görebilirsiniz.

KARACİĞERİN KENDİNİ TEMİZLEMESİNİ SAĞLAR

Yağlı yiyeceklerle sağlıksız beslenme sonucunda karaciğer yağlanır ve zaman içerisinde yorulur. Vücudun toksinlerden arınmasını sağlayan bu önemli organı, elma tüketerek bakıma alabilirsiniz. Elma suyu içerek veya günde en az 1 adet elma yiyerek karaciğerinize detoks etkisi yaşatabilirsiniz.


CİLDİ GENÇLEŞTİRİR

Elma cilde gençlik katan pek çok vitamin ve minerale sahip olan bir meyve. Elma yiyerek kandaki oksijenleşme oranını arttırabilir ve böylece yaşlanmanın etkilerini yavaşlatabilirsiniz. İsterseniz her gün elma yiyerek, isterseniz de elma içerikli cilt maskeleri yaparak sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olabilirsiniz.




Alıntı
Merve bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:13.