IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 2 Post By KriminaL
  • 1 Post By Ada

 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Kasım 2022, 20:30   #1
BANLI ÜYE
KriminaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Şeytan ile Bayezid-i Bestami Hz.

Bayezidi bestami hazretleri evliyaullah dan islam alimlerden velilerden bir Allah dostudur.

Her yıl oldugu gibi hac zamanı gelir kendiside o yıl hacca gitmek icin hazırlanır ve 2-3 ay sürecek yolculuk zamanı gelir.. ailesini evini yurdunu bırakır ve yolculuga cıkar bir zaman sonra bir kervana katılır ozamanlar ya at sırtında yada deve sırtında gidilirdi kimi 15 günde kimi 1 ayda veya 2-3 ayda yolun uzaklıgına göre
Bayezidi bestami hazretleri uzun bir kervan yolculugundan sonra mekke ye varır ve kabe-i muzzamanın bir cok kapısı vardır bir kapısından tam içeri girecekken Şeytanı görür ellerinde ta omuzlarında kadar at yularları vardır kolunda ve sallar Tabi Allah dostlarına bunlar görünür

Devam eder Bayezidi bestami hazretleri kabeye gider tavafını hac vazifesini yapar aynı kapıdan cıkar bu sefer Şeytanın yanına yaklaşır ve ey melun bu kollarında salladıgın at yularları nedir öle napiyorsun.. Şeytan cevap verir benimkiler tavafta şimdi cıkınca at yularlarını boyunlarına gecirip onlara binicem der..

Bayezidi bestami hazretleri hafif alaylı bir ifade ile bende varmıyım onların arasında der..
Şeytan egilip kulagına soyle der Sana yularsızda binerim der..
ve Bayezidi bestami hazretleri ordan hemen ayrılır ve yola koyulur evine dogruu gece gündüz suren uzun bir yolculuk sonrası bir dere kenarına gelir ve orda bir agacın altında oturmus aglayan yaşlı aksa sakallı bir yaslı dede görür gider hemen yanına sorar ey ihtiyar neden agliyorsun burda ihtiyar cevap verir oglum baksana su cok hızlı bu yaslı halimle nasıl karsiya geceyim o yuzden agliyorum der ve Bayezidi bestami hazretleri hemen gel ihtiyar seni sırtıma alayım ben seni gecireyim der ve sırtına alır.. tam derenin ortasına geldiginde yaslı dede egilip Bayezidi bestami hazretleri nin kulagına şöyle der ben sana yularsızda binerim demedim mi der..


Bu yasanmıs hikayeden kasıt kıssa dan hisse Şeytanı hafife almayın demişler onu alt edemezsin cünkü o şeytandır ondan uzak durun !!
Gerisini nasıl anlamak isterseniz
Murat ve Ada bunu beğendiler.
 
Alt 14 Kasım 2022, 22:56   #2
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@KriminaL emeğine sağlık Süpersin

KriminaL bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:51.