IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Nisan 2024, 19:12   #1
Süper Moderatör
KoJiRo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart ALBA Berlin, Önümüzdeki Sezon EuroLeague’de Olmayabilir!



ALBA Berlin’in önümüzdeki sezon EuroLeague yerine EuroCup’ta yer alma ihtimali bulunuyor.

By Aris Barkas/ barkas@eurohoops.net

Bir süredir düzenli olarak EuroLeague’de mücadele eden ALBA Berlin’in A lisansı alma ihtimali epey yüksek görülüyordu. Buna karşın aradan geçen üç yıldan sonra bu ihtimal, eskisi kadar kesin gözükmüyor.

EuroLeague’de üç yıl önceye göre birçok önemli değişim yaşandı. Bu değişimlerin en önemlisi ise elbette başkan Jordi Bertomeu’nun yerine Dejan Bodiroga’nın gelmesi oldu. Ayrıca Rus takımları ligden men edildi, Dubai’nin lige geliş ihtimali belirdi ve Paris Basketball ile London Lions takımları EuroCup’ta mücadele etmeye başladılar.

Yaşanan tüm bu değişimlerin ardından ALBA Berlin’in EuroLeague’deki yeri, artık eskisi kadar garanti değil. Bu nedenle ALBA’nın önümüzdeki sezon ligde yer almama ihtimali bulunuyor.

EuroLeague’in hissedar kulüpleri, her ne kadar sürdürülebilir bir yönetim modeli ortaya koymuş olsa bile ALBA Berlin’in saha içi performansından memnun değiller. Kulüpler, ALBA’nın çok para harcamadan ve rekabetçi olmadan EuroLeague’de yer almasını bir ‘çıkmaz’ olarak görüyorlar.

Öte yandan EuroLeague, 2021 yılında ALBA Berlin ile iki yıllık bir geçici lisans anlaşması imzalamıştı. Bu anlaşmanın sona ermesinden sonra EuroLeague, 2023 yazında ALBA’ya bir sezonluk wildcard hakkı tanımıştı.

Önümüzdeki sezon 18 takımdan ikisi EuroCup lisansıyla EuroLeague’de olacak. Bu sezon bir galibiyet daha aldığı takdirde Playoffa kalmayı garantileyecek olan Monaco, önümüzdeki sezon bu iki EuroCup lisansından birini almaya devam edecek. Diğer EuroCup lisansının sahibi ise bu sezonun EuroCup şampiyonu olacak.

Bu da demek oluyor ki bu sezon wildcard ile EuroLeague’de yer alan beş kulüpten biri (Virtus, Partizan, Kızılyıldız, Valencia, ALBA Berlin), önümüzdeki yıl EuroCup’ta olacak. Bir süre önce A lisansı almasına kesin gözüyle bakılan ALBA Berlin, artık bu kadar avantajlı bir noktada değil. Kulübün yakın zamanda A lisansı anlaşması imzalaması beklenmiyor.

Açıkçası EuroLeague’in Virtus Bologna, Partizan veya Kızılyıldız’dan vazgeçmesi pek ihtimal dahilinde gözükmüyor. Bu durumda Valencia veya ALBA Berlin’den birinin önümüzdeki sezon EuroCup’ta yer alması bekleniyor.

Geçtiğimiz sezon EuroCup şampiyonu Gran Canaria’nın EuroLeague biletini reddetmesi sayesinde Valencia, bir sezon daha EuroLeague’de kalmıştı. Bu sezon ise EuroCup şampiyonunun EuroLeague biletini reddetmesi gerçekçi bir olasılık olarak gözükmüyor.

Dolayısıyla önümüzdeki sezon Valencia veya ALBA Berlin’den birinin EuroCup’ta olmasına kesin gözüyle bakılıyor.
________________





 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:23.