IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Kasım 2023, 11:50   #1
Kayıtlı Üye
DeepSilence - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart EuroLeague CEO’su: “Dubai’nin EuroLeague’e Katılmasına Sıcak Bakıyoruz”



EuroLeague CEO’su Paulius Motiejunas, dikkat çekici açıklamalar yaptı.

by Eurohoops Team / info@eurohoops.net

Turkish Airlines EuroLeague yönetimi ve ligin hissedar kulüpleri, geçtiğimiz hafta İstanbul’da bir araya gelip bir toplantı düzenlemişlerdi. Yapılan bu toplantıda Maccabi‘nin sezonun kalan kısmı için maçlarını nerede oynayacağına karar verilmişti.

EuroLeague CEO’su Paulius Motiejunas, bu toplantının ardından S Sport’a açıklamalarda bulundu.

Motiejunas, Dubai’den bir takımın lige katılmasına yönelik iddialara değindi:

“Ligdeki takım sayısının artması ihtimali basında çok sık konuşuluyor, bunun farkındayım ama bu konu şu an için gündemimizde değil. Bu konu bizim için ikinci planda. Evet, Dubai ile bir süredir görüşmelerimiz devam ediyor. Geçtiğimiz sezon 13 hissedar kulübümüzle birlikte Dubai’ye seyahat ettik, ben de oradaydım. Şu sıralar Dubai takımının temsilcisi Abdullah Bey’le görüşmelerim devam ediyor. Açıkçası pazarlıklarımızı sürdürüyoruz. Dubai ilginç bir pazar, gerekli analizleri yapacağız. Bu süreç sona erdikten sonra hissedar kulüplere bir sunum yapacağız ve sonrasında nihai karar verilecek. Bildiğiniz üzere Orta Doğu pazarı NBA’in, futbolun ve tüm spor dünyasının ilgi duyduğu bir pazar. EuroLeague de bu noktada bir istisna değil.

Biz EuroLeague olarak ürünümüze büyük önem veriyoruz. Dubai’de muhteşem bir basketbol salonu var (Coca Cola Arena), ayrıca şehirdeki oteller de harika. Dubai müthiş bir şehir, EuroLeague takımlarını olabilecek en iyi şekilde ağırlayabilecek durumdalar. Bu nedenle maçları da çok iyi şekilde organize edebilirler. Bunun yanı sıra EuroLeague’e Dubai’den bir takımın katılması durumunda Avrupa basketbolu için yeni bir pazar açılmış olacak. Biz Dubai’nin EuroLeague’e katılmasına sıcak bakıyoruz, onların yaklaşımı da bu şekilde. EuroLeague’in büyümesine yardım edebileceklerini biliyorlar, bu büyüme sürecine dahil olmak istiyorlar. Açıkçası bizim için harika bir ortaklık fırsatı ama her şeyi analiz etmemiz gerekiyor.”

Motiejunas, ayrıca Paris Basketball ve London Lions kulüplerinin EuroLeague’e katılma ihtimalinden de bahsetti:

“Dediğim gibi, şu sıralar gelecek sezon EuroLeague’deki takım sayısını arttırmak gibi bir gündemimiz yok. Elbette Londra ve Paris hep konuştuğumuz, çok büyük pazarlar. EuroLeague’in bu pazarlara girmesi müthiş bir fırsat olur. Yine de henüz gerekli şartlar olgunlaşmış değil, iki şehrin de EuroCup’ta temsil edilmelerinden dolayı çok memnunum. EuroLeague’de oynama yolunda ilk adımı attılar. Basında Paris Basketball’un önümüzdeki sezon wildcard alıp EuroLeague’e katılacağına dair iddialar var, bu doğru değil. Anca EuroCup’ı kazanırsa önümüzdeki sezon EuroLeague’de yer alabilirler. Şu sıralar Paris pazarını ve takımın EuroCup’taki performansını inceliyoruz, bu London Lions için de geçerli. Önümüzdeki sezon EuroLeague’deki takım sayısını arttırmak gibi bir planımız yok.”
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:17.