IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By Nutella

 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Kasım 2023, 06:17   #1
Standart Denizcilikle İlgili Az Bilinen ve Duyulmamış Bazı Bilgiler


Denizcilikle İlgili Az Bilinen ve Duyulmamış Bazı Bilgiler


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ayak Palası: Denizciler tarafından kullanılan bir terim olan “ayak palası”, denizdeki hava durumu ve deniz koşulları hakkında bilgi sağlamak amacıyla kullanılan bir yöntemdir. Denizciler, ayaklarını suya sokarak suyun sıcaklığını ve hareketini hissederek hava durumu hakkında tahminlerde bulunurlar.

Forepeak: Gemilerdeki genellikle mürettebatın erzak ve ekipmanlarını depoladığı bölgedir. Forepeak, geminin ön tarafında bulunan genellikle küçük bir bölme veya depodur.

Tıkırtı: Denizde bir gemi veya teknenin hızının aniden düşmesiyle ortaya çıkan bir ses olayıdır. Bu ses, geminin dalgalara karşı direncinin artması veya geminin hareketinin azalması nedeniyle oluşur.

Acı Su Hattı: Bir geminin deniz seviyesinden yukarıda olan su hattıdır. Gemi seyir halindeyken, denizin yüksekliği ve geminin yüksekliği dikkate alınarak belirlenir.

Kıçtan Başa: Bir geminin arka tarafından ön tarafına doğru hareket etmek anlamına gelir. “Kıçtan başa” terimi, geminin yönünü değiştirmek veya ters yönde hareket etmek için kullanılır.

Deniz Köpüğü: Denizdeki dalgaların kırılması veya gemi hareketi nedeniyle oluşan kabarcıklı beyaz köpük tabakasıdır. Deniz köpüğü, genellikle denizcilikte rüzgarın hızını ve deniz koşullarını gösteren bir gösterge olarak kullanılır.

Çan Sesi: Gemi ve teknelere ait bir diğer geleneksel terimdir. Gemi veya teknenin çanı, belirli bir zaman aralığında çalınarak saat dilimlerini veya nöbet değişimlerini belirtmek için kullanılır.

{ Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] }
KinGStaR bunu beğendi.
________________


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:47.