Palamut Pilaki
Malzemeler 1 adet büyük boy palamut(halka dilim) 3 yemek kaşığı zeytinyağı 3 diş sarımsak 3 adet soğan 2 adet domates 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı tuz 4 adet defne yaprağı 1/2 çay bardağı su 1/2 adet limonun suyu 1/2 demet maydanoz 1/2 adet limon(dilimlenmiş) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Nasıl Yapılır? *Geniş bir tencereye ay şeklinde doğranmış soğanları ve rendelenmiş sarımsakları alın. *Zeytinyağını ekleyip kısık ateşte hafif karamelize olana kadar pişirin. *Soğanların üzerine dilim dilim kesilmiş domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin. *Ardından tuz, tane karabiberi ekleyin. *Defne yapraklarını da ilave edin. *Dilimlenmiş palamutları, limon suyu ve suyunu da ilave edin. *Balıkların üzerine kıyılmış maydanozu serpiştirin ve limon dilimleri ile süsleyin. *Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika kısık ateşte pişirin.Afiyet olsun.. ^aLıntı^ |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:24. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.