13 Aralık 2022, 01:19 | #1 |
Fesleğen Soslu Levrek
Fesleğen Soslu Levrek Tarifi Malzemeleri 1 paket Knorr Fesleğenli Makarna Sosu 4.5 su bardağı su 2 adet levrek, orta boy, fileto çıkarılmış 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım adet limon, ince dilimlenmiş 1 su bardağı buğday, suda bekletilmiş 4-5 dal taze soğan, ince dilimlenmiş Fesleğen Soslu Levrek Tarifi Nasıl Yapılır? 1. Önceden ıslatılmış buğdayları yıkayıp, tencereye alın. Üzerine 3 su bardağı su ekleyip, kapağını kapatın. 30 dakika suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin. 2. Suyunu çeken buğdayları kenara alın. 3. Fırını 180 dereceye ısıtın. 4. Levrekleri yağlı kağıt içerisine alıp, zeytinyağı ile yağlayın ve üzerine limon dilimlerini dizin. 5. 20 dakika fırınlayın. 6. Bu esnada küçük bir tencerede makarna sosu ve 1.5 su bardağı suyu karıştırarak orta ateşte pişirin. 7. Kıvam alan sosun yarısını buğdaya ilave edip, karıştırın. 8. Buğdayı tabaklara paylaştırıp, üzerine levrek filetoları ekleyin. Üzerine kalan fesleğenli sos ve limon dilimlerini ekleyin. 9. Üzerine taze soğan ile servis edin. ~aLıntı~ |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|