14 Kasım 2021, 19:14 | #1 |
Fırınlanmış Lagos Balığı
Fırınlanmış Lagos Balığı Tarifi İçin Malzemeler 4 lagos balığı (her biri 160 gr) 200 gr yer elması 150 gr kestane 8 adaçayı yaprağı 100 ml krema 00 gr soyulmuş bal kabağı 2 diş ince doğranmış sarımsak 10 gr doğranmış soğan 40 ml zeytinyağı 60 ml mısırözü yağı 1 tutam kekik 40 gr tereyağı Tuz Karabiber Kaç Kişilik 4 kişilik Hazırlama Süresi 15 dakika Pişirme Süresi 25 dakika Fırınlanmış Lagos Balığı Nasıl Yapılır Kestaneleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra 25 dakika suda haşlayın. Daha sonra tereyağı ve adaçayı ile soteleyin. Yer elmalarının kabuklarını soyup doğrayın. 3 dakika kadar haşlayın. Tuz, karabiberle ve biraz zeytinyağında soteleyin. Kabukları soyulan bal kabağını ince dilimler halinde doğrayın. Kaynamış suyun içinde 2 dakika haşlandıktan sonra suyunu süzdürün. Tavaya alıp, biraz zeytinyağı, tuz ve karabiber ile soteleyin. Ilınmaya bırakın. Küçük bir tavada ince doğranmış soğanı zeytinyağıyla soteleyin. Kremayı ekleyip 5 dakika kadar hafif ateşte pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Lagos balığı, tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağını tavada kısa bir süre kızartıp, 180 derece fırında 5 dakika pişirin. İnce doğradığınız sarımsakları mısır yağında kıtırlaşıncaya kadar kızartın. Servis tabağına yer elması ve bal kabağını alın. En üste lagos balığını yerleştirin. Tabağı krema sosu, kestane ve sarımsak ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|