IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Kasım 2021, 19:14   #1
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Fırınlanmış Lagos Balığı


Fırınlanmış Lagos Balığı Tarifi İçin Malzemeler
4 lagos balığı (her biri 160 gr)
200 gr yer elması
150 gr kestane
8 adaçayı yaprağı
100 ml krema
00 gr soyulmuş bal kabağı
2 diş ince doğranmış sarımsak
10 gr doğranmış soğan
40 ml zeytinyağı
60 ml mısırözü yağı
1 tutam kekik
40 gr tereyağı
Tuz
Karabiber


Kaç
Kişilik
4 kişilik

Hazırlama
Süresi
15 dakika

Pişirme
Süresi
25 dakika


Fırınlanmış Lagos Balığı Nasıl Yapılır
Kestaneleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra 25 dakika suda haşlayın. Daha sonra tereyağı ve adaçayı ile soteleyin.
Yer elmalarının kabuklarını soyup doğrayın. 3 dakika kadar haşlayın. Tuz, karabiberle ve biraz zeytinyağında soteleyin.
Kabukları soyulan bal kabağını ince dilimler halinde doğrayın. Kaynamış suyun içinde 2 dakika haşlandıktan sonra suyunu süzdürün.
Tavaya alıp, biraz zeytinyağı, tuz ve karabiber ile soteleyin. Ilınmaya bırakın. Küçük bir tavada ince doğranmış soğanı zeytinyağıyla soteleyin.
Kremayı ekleyip 5 dakika kadar hafif ateşte pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Lagos balığı, tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağını tavada kısa bir süre kızartıp, 180 derece fırında 5 dakika pişirin.
İnce doğradığınız sarımsakları mısır yağında kıtırlaşıncaya kadar kızartın. Servis tabağına yer elması ve bal kabağını alın.
En üste lagos balığını yerleştirin. Tabağı krema sosu, kestane ve sarımsak ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:26.