IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Kasım 2023, 17:32   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Tüp Kalamar Nasıl Pişirilir?

Tüp Kalamar Nasıl Pişirilir?


Deniz ürünü kalamarın bir başka türü de tüp kalamardır. Yine oldukça lezzetli bir kalamar tipi olan ürün, çoğunlukla halka ve tüp şeklinde satıldığı için tüp kalamar olarak geçer.
Evde kalamar nasıl pişirilir diye düşünüyorsanız, tüp kalamar seçeneği iyi bir alternatif olacaktır.
Satın alacağınız iki adet tüp kalamarı, 1 – 1,5 cm kalınlığında halkalar şeklinde doğrayarak geniş bir kaba alın.Dondurulmuş ya da taze kalamarın marinesi gibi yine karbonat, şeker ve limon suyu karışımı ile yoğurup, soda ilave ederek dinlendirin ve bol, kızgın yağda kızartın.
Tüp kalamarı en iyi nasıl servis ederim diyorsanız; halkalar halinde kesip kızartabilirsiniz. Tabi kızartmadan önce sosla harmanlamayı unutmamalısınız.
Tüp kalamarla elde edeceğiniz kızarmış çıtır halkaların yanına, çok aşina olduğunuz tarator sosunu da eklemeyi unutmayın. Bunun için üç – dört dilim bayat ekmek içi, bir avuç ceviz içi ve iki ya da üç diş sarımsak olmazsa olmaz.
Dövülmüş sarımsaklar, ceviz içi ve kırıntı haline getireceğiniz ekmekleri, iki yemek kaşığı zeytinyağı ve limon suyuyla ve bir çay kaşığı tuzla karıştırıp, süzme yoğurtla birleştirerek halka halindeki çıtır tüp kalamarınıza eşlik edecek vazgeçilmez tarator sosunuz artık hazır.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:28.