24 Kasım 2023, 17:28 | #1 |
Tavuk Kalamar Nasıl Pişirilir?
Tavuk Kalamar Nasıl Pişirilir? Kalamar denilince akla gelen tariflerden biri de, denizden çıkan kalamar değil, tavuktan yapılan kalamar olmaktadır. Deniz ürünü olan kalamarın yer almadığı bu yemekte, kalamar balığı nasıl pişirilir yerine tavuğu nasıl pişirilir sorusu ortaya çıkmaktadır. Balığı ya da tavuğu olduğuna göre, kalamar beyaz et sevenlerin tercihi denilebilir. Bazı mekanlarda çıtır tavuk olarak bilinen tavuk kalamar, tavuğun göğüs etinden ve jülyen kesim halinde yapılır. Yine diğer kalamar tarifinde olduğu gibi dinlendirme aşamasının bulunduğu tavuk kalamar için, jülyen kesim tavuklar tuz, karabiber, pul biber, kimyon ile karıştırılarak yoğrulur ve dinlenmeye bırakılır. Kızartma için gereken sosunu, bu dinlenme aşamasında bir adet yumurta, beş yemek kaşığı un, bir şişe soda, bir çay kaşığı karbonat ve tuzu çırparak hazır edebilirsiniz. Sosu hazırladıktan sonra dinlenmiş tavukları sosa bulayıp tekrar, yaklaşık bir saat kadar beklettikten sonra, galeta ununa bulayarak kızgın yağda arkalı önlü kızartarak servise hazır hale getirebilirsiniz. Arkalı önlü kızartma tekniğinden de anlaşılacağı gibi tavuk kalamarı bol yağda değil, düz tavada normal seviye yağda kızartmak gerekmektedir. Deniz ürünlerini sevmeyenler için bir alternatif olan tavuk kalamar, her öğünde çıtır çıtır tüketilebilen bir yemek olacaktır. Şayet tavuk etini çok seven bir aileniz varsa, tavuk kalamarı sık sık yapabilirsiniz. Yanında özenle hazırlanmış mezeler ve yoğurtlu soslar ile kapış kapış tüketilebilir. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|