26 Aralık 2022, 18:46 | #1 |
Kişnişli mercimek çorbasi
KİŞNİŞLİ MERCİMEK ÇORBASI Malzemeler 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 soğan 1,5 su bardağı kırmızı mercimek 1 bardak, 250 ml, et suyu 1 litre su 1 avuç tane kişniş 1 tatlı kaşığı tuz YAPILIŞI Bizim ekibin memleketlerinde Ramazan’da en çok pişen yemekleri hazırladığımız yöresel bir yeni seriye başlıyoruz. Tabii ki ilk soframız sevgili Burak Arpak’ın memleketi Diyarbakır’dan geliyor. · 1,5 su bardağı kırmızı mercimeği beyaz suyu gidene kadar 4-5 tur ovarak suyun içinde yıkayın. · Ardından bir süzgece koyup süzdürün. · Orta boy bir tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyup ısıtın. · 1,5 su bardağı kırmızı mercimeği 2-3 dakika yüksek ateşte kavurun. · İçine 1 adet soğanı kabaca doğrayıp, 1 büyük bardak et suyunu ve 1 litre de kaynar suyu ilave edin. · Çorba kaynayana kadar yüksek ateşte kaynayınca altını kısıp 25 dakika kadar pişirin. · Sonra el blendırından iyice pürüzsüz hale gelene kadar çekin. · Üzerine de 1 avuç kadar kişniş tohumunu havanda ezin ve çorbaya ekleyin. · Kişnişle de birlikte bir tur kaynattıktan sonra Nuran Teyze usulü mercimek çorbanız hazır ve nazır |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|