26 Aralık 2022, 17:27 | #1 |
şehriyeli tavuk çorbasi
ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI Malzemeler 850 gr çorbalık tavuk 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 soğan 4 diş sarımsak 2 tutam tuz 1 çay kaşığı tane karabiber 1,5 litre kaynar su 1 çorba kaşığı tereyağı 2 diş sarımsak 4 avuç arpa şehriye 1 çorba kaşığı domates salçası 1 paket domates püresi Karabiber Pul biber Tuz Maydanoz Limon Yapılısı • Tercihen orta boy düdüklü bir tencereye 3 çorba zeytinyağı ekleyip ısıtın. Isınan yağa 850 gr çorbalık tavuk, dörde bölünmüş 1 soğanı ekleyip güzelce mühürleyin. • Üzerine 4 diş sarımsak birer tatlı kaşığı tutam tuz, 1 çay kaşığı tane karabiber ve üzerini geçecek kadar yaklaşık 1,5 litre su ekleyin. Kapağını kapatıp yüksek basınç ayarında pişirin. • Düdük kilitlendikten sonra altını kısıp 12 dakika pişirin. 12 dakikanın sonunda tencerenin basıncını alıp kapağını açın. • Tavukları tencereden alıp çatalla didin. • Geride kalan lezzetli suyu süzün ve üzerinde kalan yağlı kısmı bir parça alın. • Tavuğun suyunu süzdüğünüz tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Üzerine didilmiş tavukları ekleyip güzelce kavurun. • Tavuklarla birlikte ezilmiş 2 diş sarımsak ve 4 avuç arpa şehriyeyi tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin. 1 adet küp küp doğradığınız soğanı kavurun. • Üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası ekleyip kavurmaya devam edin. • Tüm malzemeler güzelce kavrulduktan sonra tencereye tavuk suyunu ekleyip tencerenin dibinde kalan tüm güzellikleri ıspatulayla kazıyın. • Hemen kaynamaya başlayacak olan çorbaya hem renk hem de lezzet vermesi için 1 paket domates püresini ilave edin. • Ağız tadınıza göre tuz, karabiber ve pul biber ekleyip kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar daha pişirin. • Çorba hafif yoğunlaşıp arpa şehriyelerle birlikte helmelenince hastalık savar çorbanız emrinize amade. • Son olarak çorba kasesine koyduktan sonra üzerine birkaç damla limon suyu ve maydanoz yaprakları ekleyip yiyebilirsiniz. Afiyet olsun! |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|