06 Ekim 2022, 09:25 | #1 |
Limonlu ve Yoğurtlu Kuzu Gerdan Çorbası
Limonlu ve Yoğurtlu Kuzu Gerdan Çorbası Malzemeler 400 gr kuzu gerdan eti 20 gr un 15 gr yoğurt Yarım limonun suyu 1 yumurta 50 ml et suyu 10 gr tereyağı Tuz Kırmızıbiber 1 soğan 1 havuç Limonlu ve Yoğurtlu Kuzu Gerdan Çorbası Yapılışı Ramazan davetlerinde misafirlerinize sunacağınız güzel bir çorba. Kuzu gerdanı iyice temizlenip yıkayın. Derin bir tencerede sırasıyla su, ufak doğranmış soğan ve havucu ilave edip haşlayın. Suyunu süzüp ayrı bir tencereye alın. Etleri ellerinizle incecik ayırın. Kalan et suyunu kaynatın. Un, yoğurt, limon suyu ve yumurtayı derin bir kapta iyice çırpın. Yavaşça ocaktaki et suyuna ilave edin. Tuzunu ekledikten sonra etleri de ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Teflon tavada tereyağını eritin. Kırmızıbiberi ekleyip bir iki dakika pişirin. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın. Afiyet olsun. ~alıntıdır~ |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|