IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Aralık 2023, 05:08   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Pınar Labne’li Köz Biber Çorbası



Malzemeler;
  • 2 adet kırmızı salçalık biber
    (közlenip kabukları soyulacak ve iri iri parçalanacak)
    (en az bir karış uzunluğunda, 20-25 santim olmalı)
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 5 su bardağı su (et ya da tavuk suyu kullanabilirsiniz)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı (sıvı yağ da kullanabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Ayrıca;
  • 2 yemek kaşığı Pınar Labne
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su
Yapılışı;
  • Salçalık biberleri ocak üzerinde, iyice yumuşayıncaya kadar közleyin. Kabukarını soyup akan suyun altında yıkayın ve iri iri parçalar halinde dilimleyin.
  • Dilimlediğiniz biberleri, dörde bölünmüş soğanı, ikiye kestiğini sarımsakları orta boy bir tencereye koyun. Üzerine su ve sıvı yağı ekleyip pişmeye bırakın.
  • Sebzeler iyice yumuşayınca hepsini el blenderiyle çekip püre yapın. Tekrar ocağa koyun ve tuz ve biberleri ekleyerek kaynatın.
  • Diğer taraftan, un, soğuk suyu ve Pınar Labne’yi bir kaseye koyup çatalla çırpın. Sıcak çorba suyundan bir kepçe katarak ılık hale getirin.
  • Ilık hale gelen karışımı, çorbaya karıştırarak ilave edin. Sürekli karıştırarak 5 dakika daha kaynatın. Kuru naneyle süsleyerek servise sunun.
Alıntıdır.


:
________________

Sanalı bıraktım..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:49.