IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 11 Aralık 2023, 14:59   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Pezüklü Toyga Çorbası


Malzemeler:

Yarım su bardağı kırık yarma

2 su bardağı süzme yoğurt

1 yumurta

2 yemek kaşığı süt

6 dal pezük (pazı)

1 soğan

15 gr tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı nane

Üzeri için:

15 gr tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber



Pezüklü Toyga Çorbası Yapılışı:

Yarmayı tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek 40 dakika pişirin. Pişerken gerekirse sıcak su ekleyin. Pazı yapraklarını 1 parmak kalınlığında doğrayıp çorbaya ekleyin. Tuz ile tatlandırın. Ayrı bir tencerede yoğurt, yumurta ve sütü karıştırıp pürüzsüz hale getirin ve orta ateşte kaynatmadan ısıtın. Çorbanın suyundan 3 yemek kaşığı kadar alıp karışıma ekleyin ve bunu yarmaya karıştırın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp tereyağı ve zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar pişirin. Kuru nane ekleyin ve çorbanın içine karıştırın. Tereyağını eritip pulbiber ile karıştırın. Çorbanın üzerine dökerek sıcak servis yapın.

Pazı bulamazsanız, aynı şekilde ıspanak kullanabilirsiniz. Kırık yarma; aşurelik buğdayın kırılmış halidir. Bulamazsanız, aşurelik buğdayı kahve değirmeninde çekerek kendiniz elde edin. Değirmende çekerken çok ufak yapmayın. Bir iki kez çekmeniz yeterli olacaktır.
________________

Sanalı bıraktım..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:15.