IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Nisan 2022, 15:08   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Türkiye’nin Coğrafi Konumu



Türkiye, 36 derece- 42 derece Kuzey enlemleri, 25 derece- 45 derece Doğu boylamları arasında yer alan bir ülkedir. Buna bağlı olarak en kuzeyi ile en güneyi arasında 6 derecelik enlem farkı bulunur. En doğusu ve en batısı arasında ise 19 meridyen ve 76 dakikalık bir yerel saat farkı vardır.

Türkiye dönenceler dışında yer aldığı için Güneş'i hiçbir zaman dik açıyla almaz. Öğle vakti gölge yönü yıl boyu kuzeyi gösterir. Dört mevsim belirgin olarak yaşanır, dört mevsim hava koşulları görülmektedir. Aynı zamanda ılıman kuşakta yer alır.

Türkiye hem Asya hem de Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan noktada yer alır. Bu ülkenin üç tarafı da denizlerle çevirilidir. Bundan dolayı da bir yarımada özelliği taşır. Ortalama olarak yüksekliği ise oldukça fazladır. Bu yükseklik yaklaşık olarak 1130 metredir. Yükseklik batıdan doğuya doğru giderek artar.
Türkiye birinci jeolojik zamanda oluştuğu için kırıklı arazisi fazladır. Bundan dolayı da tentonik depremler sık yaşanır. Aynı zamanda maden çeşitleri de fazladır. Boğazlara ve petrollere yakınlığından dolayı da jeopolitik olarak oldukça önemli bir ülkedir.
________________






H u z u r . . .
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:09.