IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Ocak 2024, 14:26   #1
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bekâret kemeri nedir ?


Palazzo Ducale'de sergilenen 16. yüzyıla ait Venedik yapımı bir bekâret kemeri.

Bekâret kemeri, cinsel ilişkiyi önlemek için tasarlanmış elbise kilitleme aracıdır. Bu kemerler tarihsel olarak, kadını tecavüzden veya mastürbasyon gibi kendi cinsel isteklerinden vazgeçirip bekâretini koruma amaçlı tasarlanmıştır. Modern dönem bekâret kemerleri ise daha çok BDSM amaçlı kullanılır ve erkeklerin de giydiği görülür.

Şehir efsanelerine göre bekâret kemerleri Haçlı Seferleri sırasında cinsel aktiviteyi önlemek için kullanılmıştır. Bir şövalye Kutsal Toprakları kutsal bir savaş için terk edip gittiğinde, onun eşi kendisine olan sadakatini göstermek için bu kemeri giyer. Fakat bu kemerlerin 15'inci yüzyıldan önce var olduğuna dair hiçbir kanıt yoktur. Bekâret kemeri Rönesans döneminde ortaya çıkmıştır.

Tarihsel kullanımı

Yunan mitolojisinde efsanevi Babil kraliçesi Semiramis'in diğer kadınların oğlunu kandırıp cinsel ilişkiye girebileceği endişesinden oğluna kilitli bekaret kemeri giydirdiği anlatılır.

Batı'da bekâret kemerinin detaylı olarak ilk kez anlatıldığı eser Konrad Kyeser von Eichstätt'in Bellifortis adlı eseridir. Kitapta bir çizime yer verilerek Floransa'lı kadınların önlerine giydikleri bir elbise diye bahsedilir. Polidoro adlı tarihçi kitapta bahsedilen kemerin ironi ve espri amaçlı yazıldığını iddia eder.

1889'da Avusturya'da bir Alman koleksiyoncu Pachinger tarafından bir kadın iskeletinin bulunduğu mezarda deri ve demirden yapılmış bir kemer bulunur.

Kadının 16'ncı yüzyılda gömüldüğü söylenir. Pachinger kadının gömülmesiyle ilgili kentin arşivlerinde herhangi bir şey bulamaz. Kemer ve Pachinger'in koleksiyonunun çoğu şu an için kayıptır.

Bellifortis çizimi (1405)

Paris'te bir müzede iki kemer sergilenir. Birincisinin Fransa kralı II. Henri'nin karısı Catherine de Médicis, ikincisinin ise Avusturya kraliçesi Anne tarafından giyildiği belirtilir. Nürnberg ve Londra'daki müzelerde de bu türden kemerler sergilenir. Bu kemerlerin pek çoğu sergiden kaldırılmıştır ve pek çok tarihçi bunların 19'uncu yüzyıl yapımı olduğunu ve sahte olduğunu iddia eder.

18'inci yüzyılda Batı tıp dünyasında mastürbasyon genel olarak sağlık açısından zararlı kabul edilirdi. Döneme ait pek çok medikal jurnalde kız çocuklarının ve yetişkinlerin mastürbasyon yapmalarını engellemek için kullanılan bekâret kemeri tarzı cihazlardan bahsedilir. 1930'lu yılların başlarında pek çok anti-mastürbasyon cihazının resmi olarak patenti alınmıştır.

19'uncu yüzyılda bazı çalışan kadınların bu kemerleri tecavüz ve benzeri cinsel saldırılardan koruma amaçlı olarak kullanıldığı da yazılır.

Modern dönem kullanımı


16'ncı yüzyıl hicivsel Alman gravürü

BSDM

Günümüzde bekâret kemerleri BDSM'de kullanılır.



ABD patent enstitüsünden bir kısım.

Diğer kullanımlar

Bekâret kemeri 1998 yılında Batı Cava'da etnik Çinlilere karşı başlayan saldırılarda saldırganların tecavüzünden koruma amaçlı kullanıldı.

2002 yılında Cape Town'daki bir mücevher mağazası, altın, mücevher ve inciden yapılmış bir bekâret kemerini İngiliz bir müşterisine sattığını duyurdu.

Kemerin damat tarafından bir düğün hediyesi olarak düğünde giyilmek üzere geline hediye ettiği öğrenildi.

Şubat 2004'te Yunanistan'ın Atina Havalimanı'nda bir kadının giydiği çelik kemer metal dedektörlerine takıldı. Kadın kemeri kocasının isteğiyle seyahatteyken başka erkeklerle cinsel ilişkide bulunmayı engelleme amaçlı giydiğini söyledi.
________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:42.