IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Ocak 2024, 21:00   #1
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İsviçre'de Çocuk İstismarının Gerçek Yüzü! 'Heidi'nin ayakları neden çıplaktı?'

ATV ekranlarından seyirciyle buluşan ‘Kim Milyoner Olmak İster?’ yarışmasında sorulan soru, Türkiye’nin gündemine oturdu. Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla ekrana gelen yarışmada “1980'lere kadar hangi ülkedeki yetim, gayrimeşru doğmuş, ebeveyni alkolik, ayrılmış veya fakir olan çocuklar devlet tarafından bazen açık İsviçre'de Çocuk İstismarının satılarak çiftliklerde zorla çalıştırılmıştır?" sorusunun cevabı, Batı’nın kirli geçmişini bir kez daha gözler önüne serdi. İsviçre'de uzun yıllar boyunca devlet eliyle işlenen çocuk istismarı, insan hakları savunuculuğuyla nam salmış Batı'nın ikiyüzlülüğünü gösterirken, hatırlanmak istenmeyen bu gerçeğin simgesi olan çizgi karakter Heidi, yeniden gündeme geldi. Çıplak ayaklarıyla, Alp Dağları'nda fakir bir yaşam süren öksüz Heidi karakteri, akıllara o soruyu yeniden getirdi: Heidi'nin ayakları neden çıplaktı?
Türkiye'nin ve sosyal medyanın gündemi, 'Kim Milyoner Olmak İster?' yarışmasında sorulan bir soruyla çalkalanıyor. Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla izleyicinin karşısına çıkan, ATV ekranlarının sevilen yarışma programının yeni bölümü, gündeme damgasını vurdu.

Kenan İmirzalıoğlu'nun yarışmaya katılan Hamide Tanır'a yönelttiği soru, Batı'nın kirli ve ikiyüzlü geçmişini bir kez daha tüm dünyaya hatırlattı.

AVRUPA'NIN KİRLİ YÜZÜNÜ GÖZLER ÖNÜNE SEREN SORU
Kenan İmirzalıoğlu, Tanır'a "1980'lere kadar hangi ülkedeki yetim, gayrimeşru doğmuş, ebeveyni alkolik, ayrılmış veya fakir olan çocuklar devlet tarafından bazen açık artırmada satılarak çiftliklerde zorla çalıştırılmıştır?" sorusunu yöneltti. Şıkların tamamının, sözde 'modern' ve 'insan hakları savunucusu' Avrupa ülkelerinden oluşması karşısında şoke olan yarışmacı, doğru vcevabın İsviçre olduğunun anlaşılmasıyla ikinci bir şok daha yaşadı. İnsan haklarından dem vuran İsviçre'de çok yakın zamana kadar yaşanmaya devam eden bu büyük skandal, Avrupa'nın kirli geçmişini bir kez daha hatırlattı.





Gerçekten de İsviçre'de, 18. yüzyılın sonlarında başlayan ve 1960'lı yıllara kadar devam eden bu insanlık dışı uygulama, uzun yıllar boyu sözde medeniyetin beşiği devletler tarafından hasır altı edildi. Çocuk istismarının devlet eliyle uygulandığı İsviçre'de, devlete borcu olan boşanmış çiftlerin, fakir ailelerin çocukları, öksüzler, yetimler, ebeveyni cezaevinde olan ya da suça bulaşmış çocuklar, devlet ve kilise vasıtasıyla çalıştırılmak üzere başka ailelerin yanına yerleştirilirdi. Bu insanlık dışı uygulamayla çocuklar, çiftliklere "kiralık" olarak verildi. Kiralandıkları veya satıldıkları insanlar tarafından işkence gören, tecavüze uğrayan bu çocuklar, Avrupa'nın örtbas etmeye çalıştığı gerçeklerden biri olarak kaldı.



Bu kirli geçmişse, herkesin yakından bildiği bir çizgi karakterle temsil ediliyordu aslında: Heidi. Alp Dağları'nda çıplak ayaklarıyla koşuşturan, öksüz Heidi karakteri, İsviçre'nin çocuk kölelerine adanmış bir hikayeydi aslında.

İsviçre'nin toplumsal tarihinde hatırlanmak istenmeyen bir gerçeğin simgesi olan Heidi, yıllar içinde çocuklara karşı işlenmiş büyük suçun yarattığı utancın da bir simgesi haline geldi.


________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:44.