IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


Burçlar, Fallar ve Kehanetler Fala inanma, falsız da kalma! tüm kehanetlere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Haziran 2023, 10:54   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Burçların filmleri

Burçların özelliklerini hepimiz az çok biliyoruz. Peki bu özellikler kişilerde olduğu kadar bazı sinema filmlerinde de olduğunu biliyor muydunuz? Sizler için burçların özelliklerini yansıtan filmleri derledik.

Koç Burçları, Bıçak Sırtı (Blade Runner), 1982: Bıçak sırt bir jenerasyonun favori bilim kurgu filmiydi. Filmde kimlik arayışı, hayatta kalma mücadelesi ve gerçek bir insanın nasıl olması gerektiği anlatılmaktadır. Bu yaklaşım koç burcu ile özdeşleşmektedir.

Boğa Burçları, Lahana Çorbası (La soupe aux choux), 1981: Alışılmadık ve hikayesi ile bu film bize küçük şeylerden zevk almanın ne kadar önemli olduğunu ve yaşamanın önemini hatırlatıyor.

İkizler Burçları, Akıl Oyunları (A Beautiful Mind), 2001: Bu film belki bir bilim kurgu değil. Ancak ikizlerin yaşamında yer alan dehayı anlatmaktadır. Bu film ikizler burcunun özelliklerine sahip birçok detayı barındırıyor.

Yengeç Burçları, E.T. (Extra – Terrestrial), 1982: Bu filmi izleyen birisinin duygulanmaması mümkün değil. Çünkü aidiyet duygusunun ne olduğunu anlatarak hepimizi duygusallaştırıyor. Bu durum yengeç burcunun en tipik özelliğine vurgu yapıyor. Aslında hepimiz hayatımızda bir E.T. istiyoruz.

Aslan Burçları, Truman şov (The Truman Show), 1998: Bu film anne baba ve çocuklarının birbirini zarafet ve hassasiyet içinde tanımasının önemine vurgu yapıyor. Bu durum da aslan burcunun özelliklerine işaret ediyor.

Başak Burçları, Gattaca (Gattaca), 1977: Hedefinize ulaşmak için mükemmel bir planınınızın olması gerektiğini anlatan bu film keyifli müziği ile çok ince tasarlanmış. İnsanın kader yolunda ona yardımcı olabilecek kişilerin mutlaka olacağını aklından çıkarmamasını anlatıyor bu durum da başak burcunu aklımıza getiriyor.

Terazi Burçları, Yapay zeka (Artificial intelligence), 2001: Bu film terazi burcunun özelliklerini yansıtıyor. Özellikle filmin ilk yarısında robot arkadaş çocukça duygularla donatılır, robot sevmek için programlanır ve sevilmek isteyenlere verilir fakat sevmeyi bilmez. Bu durum terazi burcunun samimiyete verdiği önemi ve duygularındaki karmaşayı göstermesi açısından önemlidir.

Akrep Burçları, Derin karanlık (The Chronicles of Riddick), 2000: Akrep burcunun tüm unsurları bu filmde Vin Diesel ile somutlaşmaktadır. Sıkıntılı durumlardan kurtulabilmek için kime güveneceğini bilememek akrep burcu imgesiyle mükemmel özdeşlik kurar. Adrenalin, merak ve terör daha ne olsun!!

Yay Burçları, Altın pusula (The Golden Compass), 2007: Bu film çocuklar ve basit duygulu insanlar için çok ideal. Özellikle kahramanların yansıtmış olduğu dostluk duygusu yay burcunu çok güzel simgeliyor. Film semboller üzerinden konuyu ilerletiyor. Uzak yerlere yolculuk, dini hoşgörüsüzlük ve hakikati arama çabaları..

Oğlak Burçları, Sessiz koşu (Silent running, 1972: Film zamanın çevresel endişelerini yansıtmaktadır. Oğlak burcunun çevreye olan sorumluluğu film kahramanının çevreyi koruma mücadelesinde özdeşleşir. Eski bir film olmasına rağmen bir kişi yalnızlığını tüm prensipleri için yeğlemesiyle oğlak burcunun ısrarlı tutumunu ortaya koyar.

Kova Burçları, Uzay yolu İlk temas (Star trek first contact), 1996: Tanıdık bir rahatsızlık yani dünyamızın teknolojik bir yığınla kuşatılması bize kova burcunu imgeleyen bir karikatür sunmaktadır. Bu durum kültürel farklılıklar için bir aldırmazlığı beraberinde taşır. Bütün bu durumlar kova burcunun en kötü taraflarını bizlere sunar.

Balık Burçları, Matrix (Matrix) 2000: Gerçeklik nedir? Hepimiz farkında olmaksızın köleleştiğimiz bir toplumun içinde yaşıyoruz. Bu film rafine biçimde gerçekliğin yapaylığını ve insan içgüdülerini ortaya koymaktadır. Bu yönüyle duyguların ne kadar önemli olduğunu ironik biçimde anlatmasıyla balık burcu ile özdeşleşir.
________________

Sanalı bıraktım..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:07.